Pompierii ISU Bacău scot apa cu motopompele din locuinţele inundate din Săuceşti, apele se retrag

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au început duminică dimineaţă să scoată apa cu motopompele din locuinţele inundate din localitatea băcăuană Săuceşti, oamenii începând să se întoarcă la casele lor pe măsură ce apele se retrag.

155 afișări
Imaginea articolului Pompierii ISU Bacău scot apa cu motopompele din locuinţele inundate din Săuceşti, apele se retrag

Pompierii ISU Bacău scot apa cu motopompele din locuinţele inundate din Săuceşti, apele se retrag

Localnicii din cele patru sate aparţinând comunei Săuceşti, inundate de Siret, au început să se întoarcă pe la casele lor şi să constate pagubele făcute de apele revărsate.

Din locuinţele unde Siretul deja s-a retras, oamenii încearcă să salveze ce se mai poate, în această acţiune fiind ajutaţi şi de jandarmi şi pompieri.

Totodată, pompierii şi jandarmii au început să scoată apa cu motopompele din locuinţele inundate, acolo unde acest lucru este posibil.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu, a declarat că au fost începute "acţiunile de limitare şi înlăturare a efectelor negative ale inundaţiilor".

La o primă evaluare, în cele patru localităţi ale comunei Săuceşti au fost inundate 500 de case, dintr-un total de 1.653.

În tot acest timp, sinistraţii din Săuceşti au început să primească încă de sâmbătă ajutoare care sosesc din toate colţurile ţării.

Primele ajutoare au început să sosească sâmbătă în zonă şi au fost împărţite sinistraţilor care au dormit în corturile special amenajate pentru ei de armată, acestea constând în apă, pâine, făină, zahăr, conserve şi pături.

"Au început să sosească ajutoare şi îi avem în vedere prima oară pe cei care au dormit sub cerul liber. Apele au început să se retragă, mai avem ceva avertizări meteo doar pentru ploi", informa, sâmbătă, subprefectul judeţului, Constantin Scripăţ.

Sâmbătă, la Săuceşti, s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu, căruia localnicii nu i-au cerut ajutoare, ci să le construiască un dig de protecţie, şeful statului promiţându-le că de anul acesta vor avea dig. Băsescu le-a mai spus însă localnicilor din Săuceşti că "ţara asta se împrumută cu nouă miliarde de euro" şi că oamenii vor "pensii mari, salarii mari", întrebându-se în acest context "cu ce bani" să se mai construiască şi diguri.

La sfârşitul lunii iulie din 2008, inundaţiile au distrus sau avariat peste 400 de case.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici