Pompierii români, emoţionaţi de gestul unui copil grec, al cărui sat ardea. „Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult!”

  • Pompierii români, care au mers în Grecia pentru a da o mână de ajutor la stingerea flăcărilor, spun că sunt emoţionaţi de gesturile grecilor.
  • „S-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor”, povestesc ei.
2130 afișări
Imaginea articolului Pompierii români, emoţionaţi de gestul unui copil grec, al cărui sat ardea. „Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult!”

FOTO: IGSU

Pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a fost postată mărturia pompierilor români plecaţi să stingă flăcările în Grecia.

„Ne-au mişcat gesturile localnicilor … Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne aşteptam la aşa o mare recunoştinţă. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” şi ne zic „Mulţumesc!”. Toţi cei care ne-au ieşit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor”, spun pompierii.

Ei spun că o mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat vineri dimineaţă. „A venit cu plăcinte şi porumb fiert, drept mulţumire pentru că îi protejau satul”, au transmis pompierii.

Pompierii spun că momentele de mare încărcătură emoţională i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare.

„În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte şi de momente cu o mare încărcătură emoţională, care le-a dat putere şi i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare. Mulţumim, Grecia!”, scriu pompierii români.

Pompierii români intervin vineri, în a şasea zi a acţiunii din Grecia, pentru stingerea incendiilor din zona localităţilor Metochi şi Kalyvia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici