Pompierii români intervin la nord-vest de Atena pentru stingerea incendiului de vegetaţie şi pădure

De mai bine de trei ore, pompierii români intervin, marţi, în sprijinul omologilor eleni, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi pădure, în zona localităţii Aspropyrgos, la nord-vest de Atena, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă.

295 afișări
Imaginea articolului Pompierii români intervin la nord-vest de Atena pentru stingerea incendiului de vegetaţie şi pădure

Pompierii români intervin la nord-vest de Atena pentru stingerea incendiului de vegetaţie şi pădure

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), misiunile executate de către personalul modulului de pompieri români constau în protejarea clădirilor şi menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată.

Pentru gestionarea în cele mai bune condiţii a intervenţiei, pompierii români intervin cu 4 maşini de stingere şi o cisternă cu capacitatea de 30 tone apă.

„Misiunile pompierilor se desfăşoară în condiţii extreme. Temperatura ridicată şi viteza vântului îngreunează intervenţia din teren a salvatorilor”, transmite IGSU.

Intervenţia modulului are loc la solicitarea ofiţerului de legătură elen, delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor elene aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 40 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici