Ponta a cerut o listă cu instituţiile care nu respectă legea privind persoanele cu dizabilităţi

Premierul i-a cerut ministrului Muncii să facă o listă cu instituţiile publice care nu au rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, asta după ce a constat singur când s-a prezentat la DNA, instituţie care nu are rampă de de acces, cât de greu este accesul pentru astfel de persoane.

342 afișări
Imaginea articolului Ponta a cerut o listă cu instituţiile care nu respectă legea privind persoanele cu dizabilităţi

Ponta a cerut o listă cu instituţiile care nu respectă legea privind persoanele cu dizabilităţi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Premierul i-a solicitat ministrului Muncii Rovana Plumb, la şedinţa de Guvern de miercuri, să facă o listă cu instituţiile publice care "nu respectă legea" şi nu au rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

"Vreau să fim mai eficienţi în partea de prevenţie şi doamna ministru Plumb, în baza atâtor lucruri care ni s-au transmis şi a exeprienţei proprii, poate faceţi în această vara, sigur să faceţi o analiză pe toate instituţiile publice care nu respectă legea privind mijloacele de acces pentru persoanele cu dizabilităţi”.

Solicitarea premierului a venit după ce s-a confruntat cu problema lipsei unei rampe de acces când s-a prezentat la DNA luni. „Eu mă gândesc, nu eu că îmi trece, dar sunt oameni care au nevoie să aplicăm legea să intre în instituţii publice, să iasă, să fie sprijiniţi şi avem o lege foarte bună care nu se aplică pe la destule instituţii care se ocupă cu aplicarea legii”.

În acelaşi context, premierul i-a cerut ministrului muncii şi o analiză „eventual să punem la dispoziţie resursele financiare ca să nu mai existe nicio instituţie publică din România care nu are mijloace de acces civilizate

Victor Ponta a amintit şi de cazul copilului găsit legat de o uşă în Complexul de Servicii Sociale de tip familial din sectorul şase al capitalei şi s-a arătat dezamăgit de faptul că aude din presă de astfel de probleme şi „ar trebui să aflăm noi acolo unde apar abuzuri şi lucruri inacceptabile în centre de plasamnet, în instituţiile publice şi mă bucur că s-au luat măsuri rapide, dar vreau să fim mai eficienţi în partea de prevenţie”, a explicat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici