Ponta: Mă voi opune prin toate mijloacele politice şi juridice reluării vânătorii în Deltă

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că OUG 127/2010 care permite vânătoarea în Deltă nu a fost adoptată de Cameră, potrivit informaţiilor pe care le deţine, el subliniind că, în situaţia în care ordonanţa ar fi trecut, va uza de armele juridice ale Guvernului pentru a împiedica acest lucru.

194 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mă voi opune prin toate mijloacele politice şi juridice reluării vânătorii în Deltă

Ponta: Mă voi opune prin toate mijloacele politice şi juridice reluării vânătorii în Deltă (Imagine: Sorin Toma / MediafaxFoto)

"Nu a trecut. Mi-au spus cei de la ONG-uri, m-am supărat imediat, pentru că opinia mea şi decizia politică era de a nu permite vânătoarea în Deltă. Am verificat şi nu a trecut acest proiect de Cameră. Dispoziţia politică către parlamentarii noştri este de a nu vota acest lucru", a spus Ponta.

El a precizat că a solicitat informaţii de la liderul de grup al PSD, Valeriu Zgonea, şi de la ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, cei doi asigurându-l că actul normativ nu a fost adoptat marţi de Cameră.

"Acum am întrebat pe liderul de grup şi pe ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, mi-au spus că nu a fost adoptată. Dar trebuie să ne lămurim. În orice variantă, voi folosi tot ce ţine de armele jurice ale Guvernului pentru a împiedica aşa ceva", a spus Ponta.

El a subliniat că se va opune prin toate mijloacele reglementării vânătorii în Deltă. "Sunt parlamentari în toate partidele, vânători, care probabil nu sunt foarte disciplinaţi la vot. Dar decizia e clară - mă voi opune prin toate mijloacele politică şi juridice pe care le am ca preşedinte de partid, cât şi ca premier, reluării vânătorii în Deltă. Înţeleg că este o bătălie destul de dură, dar total transpartinică", a spus Ponta.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă care reglementează măsuri economico-sociale în Delta Dunării, introducând în actul normativ posibilitatea "vânătorii raţional reglementate" în cadrul rezervaţiei, dar şi facilitarea pescuitului pentru consum propriu al rezidenţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici