Portalul instanţelor, nefuncţional 15 ore pentru lucrări de prevenire a atacurilor cibernetice

Ministerul Justiţiei anunţă că portalul instanţelor de judecată a fost nefuncţional de luni seara, ora 22.00, până marţi, ora 13.00, din cauza unor operaţiuni de prevenire a atacurilor cibernetice, în contextul atacului de vineri.

458 afișări
Imaginea articolului Portalul instanţelor, nefuncţional 15 ore pentru lucrări de prevenire a atacurilor cibernetice

Portalul instanţelor, nefuncţional 15 ore pentru lucrări de prevenire a atacurilor cibernetice

"Portalul instanţelor de judecată portal.just.ro, administrat de Ministerul Justiţiei a fost, în perioada 15.05.2017, orele 22:00 – 16.05.2017, orele 13:00, inclus într-o serie de operaţiuni de mentenanţă care au presupus, pe lângă verificarea şi optimizarea nivelului de securitate, în vederea prevenirii atacurilor cibernetice tot mai prezente în ultimele zile şi alte operaţiuni pentru optimizarea bazelor de date gestionate de serverele instituţiei. Precizăm că serviciile furnizate de către Ministerul Justiţiei nu au fost afectate de atacurile cibernetice din ultimele zile. Instanţele de judecată nu au fost afectate de operaţiunile de mentenanţă, informaţiile despre dosare fiind disponibile fie local (prin intermediul terminalelor Infokiosc de la nivelul intanţelor de judecată), fie telefonic", transmite Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă.

Lucrările vin după o serie de atacuri informatice semnalate, începând de vineri, în peste o sută de ţări, inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam, dar şi la instituţii şi companii din România.

În România, mai multe companii (printre care şi Dacia) şi instituţii au avut sistemele afectate de atacul cibernetic. Din cauza atacului cibernetic semnalat în ultimele zile, angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) au avut, luni dimineaţa, interdicţie să-şi deschidă calculatoarele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici