"Porţi deschise" la Palatul Parlamentului

Peste 200 de persoane au venit, sâmbătă dimineaţă, la Palatul Parlamentului, în primele 30 de minute de la începerea acţiunii "Porţi deschise", manifestarea urmând să se desfăşoare în zilele de 1 şi 2 Mai, între orele 10.00 şi 16.00.

646 afișări
Imaginea articolului "Porţi deschise" la Palatul Parlamentului

"Porţi deschise" la Palatul Parlamentului (Imagine arhivă: Andreea Balarurea/Mediafax Foto)

Cei mai mulţi dintre cei care au venit să viziteze Palatul Parlamentului în prima parte a zilei sunt tineri.

"Suntem de la Academia de Poliţie. Am trecut pe lângă Palatul Parlamentului şi am văzut că se poate vizita", a spus unul dintre tineri.

Unele dintre persoanele venite să viziteze Palatul Parlamentului au făcut primul popas la intrare, pe scările instituţiei, pentru a face fotografii.

La intrarea în Palatul Parlamentului au fost instalate opt filtre de control, cu peste 30 de ofiţeri SPP.

Pe traseul care urmează să fie vizitat, de pe holurile Palatului Parlamentului au fost îndepărtate covoarele.

Preşedintele Camerei îi întâmpină pe primii vizitatori. În cabinetul său, Roberta Anastase s-a fotografiat alături de cei dornici de a imortaliza momentul vizitei la Parlament.

Camera Deputaţilor organizează, sâmbătă şi duminică, acţiunea "Porţi deschise", în care va fi vizitat Palatul Parlamentului, va fi ascultată muzică populară şi va fi deschis un târg de produse tradiţionale româneşti. Aceasta este a şaptea ediţie a evenimentului.

Noutatea faţă de ediţiile precedente constă în faptul că vizitatorii vor putea vedea, pe lângă sălile din această clădire, şi subsolul Parlamentului.

De asemenea, în curtea Palatului Parlamentului va fi organizat un concert de muzică populară, iar într-o sală din clădire va fi amenajat, cu sprijinul Muzeului Ţăranului Român, un târg de produse tradiţionale româneşti.

Cei interesaţi vor putea vizita, în aceste două zile, mai multe săli reprezentative pentru activitatea Camerei Deputaţilor - "I.I.C. Brătianu", "Take Ionescu", "Unirii", "Al.I.Cuza", "Nicolae Iorga", "Nicolae Bălcescu", "Galeria de Onoare", Muzeul Parlamentului, dar şi alte câteva spaţii care nu fac parte din circuitul obişnuit. Printre acestea se numără Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala de plen, salonul oficial "I.G.Duca", sala "Spiru Haret" şi sala "Mihai Viteazul".

Vor fi organizate cinci acţiuni "Porţile deschise" pe an, evenimentul din 1 mai-2 mai fiind al doilea din anul 2010. La precedenta ediţie, din februarie 2010, s-au înregistrat aproximativ 20.000 de vizitatori.

Accesul în Camera Deputaţilor se face prin intrarea C1, nivel P (intrarea dinspre Piaţa Constituţiei).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici