Porţi deschise: Mii de persoane au vizitat Palatul Parlamentului - GALERIE FOTO

Mulţi dintre vizitatorii care au venit, duminică, la Palatul Parlamentului, în a doua zi a acţiunii "Porţi deschise", au fost preocupaţi de pensii, de şomaj, dar şi impresionaţi de clădirea în care îşi desfăşoară activitatea parlamentarii.

99 afișări
Imaginea articolului Porţi deschise: Mii de persoane au vizitat Palatul Parlamentului - GALERIE FOTO

Porţi deschise: Mii de persoane au vizitat Palatul Parlamentului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Încă de la intrare, oamenii s-au interesat din ce sunt făcute candelabrele, ce fel de marmură este pe jos şi au făcut fotografii pentru a păstra amintiri.

În sala de plen, vizitatorii au întrebat de aparatele de vot, câte scaune sunt şi de condiţiile pe care le au deputaţii la lucru. "Aici se şi doarme", "Este răcoare. Cum să nu dormi în aceste condiţii", au exclamat mai mulţi dintre cei prezenţi. Unii dintre ei au vorbit despre disponibilizări, spunându-le celor de la organizare că trebuie să fie mulţumiţi că au un loc de muncă.

O parte dintre ei s-au înghesuit să viziteze biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care s-a fotografiat alături de aceştia. "Sunteţi frumoasă şi în realitate", "La dumeavoastră am venit, să vă vedem. Să vă rog să faceţi ceva şi pentru noi, pensionarii cu pensii mici", i-au spus unii dintre cei prezenţi Robertei Anastase. "Bine că nu sunteţi cu pensii speciale. Acum se fac modificări la legea pensiilor", le-a răspuns Anastase.

După biroul preşedintelui Camerei, cei care au venit să viziteze gratuit Palatul Parlamentului au putut să asiste şi la un spectacol de muzică populară, au dansat şi au cumpărat produse tradiţionale româneşti de la un târg organizat lângă Sala Unirii.

Pentru prima dată, a fost permisă şi vizitarea unei părţi din subsolul Palatului Parlamentului, unde a fost organizată o expoziţie de fotografii realizate în perioada în care se construia Palatul Parlamentului.

Deputatul PDL Sever Voinescu a fost şi el prezent la acţiune, oferindu-se să fie ghid pentru un grup venit din colegiul său, din Ploieşti. "Îmi place să povestesc. Am vocaţie de ghid", a spus Voinescu, care s-a arătat nemulţumit de faptul că a devenit "un brand că la Parlament se doarme".

"Când este vorba de sala de plen, toţi spun că aici este locul în care se doarme. Nu am cum să-i conving că nu este adevărat", a spus Voinescu.

Şi liderul PSD Victor Ponta, care a condus un grup de membri PSD să viziteze Parlamentul, a fost întrebat dacă se doarme în plen.

Aproximativ 18.000 de persoane au vizitat, duminică, Palatul Parlamentului, conform organizatorilor, numărul celor care au fost prezenţi la evenimentele din cadrul acţiunii "Porţi deschise", în cele două zile ale evenimentului, ridicându-se la 25.500 de persoane, conform unui comunicat transmis de Camera Deputaţilor.

În cele două zile, numărul total al celor care au vizitat Palatul Parlamentului a fost de aproximativ 25.500 de persoane, a precizat sursa citată.

Camera şi-a propus să organizeze cinci acţiuni "Porţile deschise" pe an, evenimentul din 1 mai-2 mai fiind al doilea din anul 2010.

La precedenta ediţie, din februarie 2010, s-au înregistrat aproximativ 20.000 de vizitatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici