Poseidon 21: Sute de militari NATO se vor antrena în Marea Neagră, sub comanda Forţelor Navale Române

  • Peste 700 de militari din şase ţări NATO se vor instrui în Marea Neagră, sub comanda Forţelor Navale Române.
  • Exerciţiul se numeşte Poseidon 21 şi va începe vineri.
544 afișări
Imaginea articolului Poseidon 21: Sute de militari NATO se vor antrena în Marea Neagră, sub comanda Forţelor Navale Române

FOTO: Facebook Forţele Navale Române

Forţele Navale Române organizează în perioada 26 februarie - 6 martie exerciţiul Poseidon 21. Este primul exerciţiu multinaţional din anul 2021, care se va desfăşura în Marea Neagră şi la care vor participa peste 700 de militari români şi străini. Aceştia vor utiliza 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenţie pirotehnică şi un robot subacvatic telecomandat.

Exerciţiul Poseidon 21 este inclus în Programul NATO de instruire multinaţională. Vor participa militari din România, Bulgaria, Grecia, Spania, Franţa, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Din partea Forţelor Navale Române, vor participă puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, nava maritimă hidrografică „Cpt.cdor Alexandru Cătuneanu”, nava rapidă de scafandri „Venus”, remorcherele de port şi radă „Vârtosul” şi „Voinicul”, două detaşamente de scafandri EOD, scafandri fluviali şi scafandri salvatori, precum şi un elicopter Puma Naval.

România va mai fi reprezentată la exerciţiul Poseidon 21 de două aeronave MIG-21 Lancer şi un elicopter IAR 330 MEDEVAC ale Forţelor Aeriene, un pluton de infanterie de la Brigada 9 „Mărăşeşti” din subordinea Forţelor Terestre, precum şi o navă de patrulare şi intervenţie a Gărzii de Coastă, o autospecială de intervenţie pirotehnică şi o ambulanţă din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

În timpul exerciţiului vor fi respectate regulile instituite pentru prevenirea infectării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici