Posesia de marijuana, tratată cu indulgenţă în SUA. Joe Biden acordă mii de graţieri federale

Preşedintele SUA, Joe Biden, îi va graţia pe toţi americanii care au fost condamnaţi la nivel naţional pentru posesia unor cantităţi mici de marijuana, potrivit BBC.

193 afișări
Imaginea articolului Posesia de marijuana, tratată cu indulgenţă în SUA. Joe Biden acordă mii de graţieri federale

Posesia de marijuana, tratată cu indulgenţă în SUA. Joe Biden acordă mii de graţieri federale

Oficialii americani estimează că vor beneficia de graţiere aproximativ 6.500 de persoane cu condamnări federale pentru posesie simplă de marijuana.

Nimeni nu se află în prezent într-o închisoare federală doar pentru posesie de marijuana. Totuşi, condamnările îi împiedică pe cetăţeni să obţină locuri de muncă şi locuinţe şi să aibă acces la educaţie.

În calitate de candidat la alegerile prezidenţiale, Biden a promis că va dezincrimina consumul de canabis şi că va şterge condamnările.

„Trimiterea oamenilor la închisoare pentru posesie de marijuana a dat peste cap prea multe vieţi şi a încarcerat oameni pentru un comportament pe care multe state nu îl mai interzic", a declarat Joe Biden.

Preşedintele democrat a mai spus că va face apel la toţi guvernatorii de stat să emită propriile graţieri pentru marijuana. De asemenea, el a cerut Departamentului de Justiţie şi Departamentului de Sănătate să revizuiască modul în care canabisul este clasificat în cadrul legislaţiei federale.

„Clasificăm marijuana la acelaşi nivel cu heroina şi mai grav decât fentanilul. Nu are niciun sens", a precizat Biden.

Marijuana recreaţională este legală în 19 state americane şi în Washington DC. Utilizarea medicală este legală în 37 de state şi în trei teritorii americane. Cu toate acestea, drogul rămâne ilegal la nivel federal, chiar şi în statele în care poate fi cumpărat şi utilizat în mod legal, ceea ce înseamnă că cetăţenii ar putea fi în continuare condamnaţi pentru posesie în anumite circumstanţe.

Graţierile au loc cu o lună înainte de alegerile parlamentare de la jumătatea mandatului din noiembrie, care vor determina echilibrul puterii la Washington pentru ultimii doi ani ai mandatului lui Biden.

Acţiunile companiilor producătoare de canabis au sărit la bursă cu aproximativ 20% odată cu vestea graţierii lui Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici