Posibilă cauză a exploziei de la Nitramonia, un şoc mecanic sau o scânteie

Explozia de la Nitramonia Făgăraş, în urma căruia două persoane au fost date dispărute, iar una a fost rănită, a fost provocată fie de un şoc mecanic produs de muncitori, fie de o scânteie cauzată de echipamentul de tăiere pe care îl foloseau persoanele aflate în secţia de nitroglicerină.

14 afișări
Imaginea articolului Posibilă cauză a exploziei de la Nitramonia, un şoc mecanic sau o scânteie

Posibilă cauză a exploziei de la Nitramonia, un şoc mecanic sau o scânteie

Echipa de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroşani, institut care analizează cauzele producerii deflagraţiei de la Nitramonia, a făcut, miercuri, primele cercetări cu privire la cauzele producerii deflagraţiei.

"În urma primelor verificări se pare că explozia a fost posibilă fie din cauza unui şoc mecanic produs de cei care lucrau în acea încăpere, fie din cauza unei scântei produse de echipamentul de tăiere pe care îl foloseau bărbaţii surprinşi de deflagraţie", a declarat, miercuri, directorul INSEMEX Petroşani, Constantin Lupu, aflat la Făgăraş alături de alţi patru colegi ai săi.

Potrivit sursei citate, încăperea în care a avut loc deflagraţia a fost folosită ca spaţiu în care se depozita nitroglicerina, aceasta substanţă păstrându-şi calităţile în timp.

Constantin Lupu a afirmat că pardoseala încăperii în care a avut loc explozia este căptuşită cu plumb.

Potrivit sursei citate, cercetările vor continua şi în zilele următoare.

O explozie s-a produs, marţi, în jurul orei 12.20, la o instalaţie dezafectată de la combinatul Nitramonia Făgăraş, de sortare a nitroglicerinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici