Poştaşii decid marţi dacă opresc greva

  • Poştaşii decid marţi dacă renunţă la grevă.
  • Decizia va fi anunţată pe parcursul dimineţii după consultarea membrilor de sindicat.
  • Luni, liderii de sindicat au primit o propunere de creştere salarială de la conducerea Poştei Române şi Ministerul Cercetării.
191 afișări
Imaginea articolului Poştaşii decid marţi dacă opresc greva

Poştaşii decid marţi dacă opresc greva

Revendicările poştaşilor sunt creşterea cu 400 lei net a salariilor angajaţilor şi creşterea sporului de loialitate, acordat în tranşe, angajaţilor ce au peste un anumit număr de ani lucraţi în Poşta Română.

În noaptea de luni spre marţi, liderii de sindicat au fost în şedinţă. Ei au analizat propunerea făcută de managementul Poştei Române şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, după o şedinţă de negociere de şase ore.

Propunerea vizează o creştere salarială pentru angajaţii Poştei Române în două tranşe: la 1 iulie, când salariul minim creşte la 3.700 de lei brut (de la 3.300 de lei brut în prezent) şi la 1 septembrie când ar putea creşte cu încă 420 de lei brut în medie. Concret, cumulat, un angajat al Poştei Române ar primi o creştere salarială netă de 369 lei în medie, anunţă sindicaliştii.

Marţi, membrii sindicatului vor fi consultaţi şi se va lua decizia privind oprirea sau continuarea grevei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici