Poveste înduioşătoare de pe front: Un medic indian refuză să părăsească Ucraina, pentru a nu abandona un jaguar şi o panteră

Animalele locuiesc alături de medic într-un buncăr.

1969 afișări
Imaginea articolului Poveste înduioşătoare de pe front: Un medic indian refuză să părăsească Ucraina, pentru a nu abandona un jaguar şi o panteră

Poveste cutremurătoare de pe front: Un medic indian refuză să părăsească Ucraina, pentru a nu abandona un jaguar şi o panteră

În oraşul Severodonetsk, în regiunea estică a Donbass, un medic indian a fost închis timp de o săptămână într-un subsol cu cele două pisici domestice mari, o panteră neagră şi un jaguar. În Ucraina sfâşiată de războiul cu Rusia, forţând peste 1,5 milioane de civili să fugă, povestea lui Girikumar Patil este de necrezut.

Originar din statul indian Andhra Pradesh, s-a mutat în Ucraina în 2007, pentru a studia medicina, dar astăzi, în ciuda ciocnirilor şi bombelor, nu intenţionează să părăsească ţara fără cele două pisici îndrăgite ale sale. Medicul indian a folosit o mare parte din economiile sale pentru a cumpăra o panteră şi, mai târziu, un jaguar scos la vânzare de Grădina Zoologică din Kiev în urmă cu 20 de luni.

A trăit şi conflictul din 2014

Stabilit la Severodoneţk, Patil a trăit deja un prim război în Ucraina: cel care din 2014, în ciuda încetării focului, a opus rebelilor pro-ruşi trupelor ucrainene din regiunea Lugansk, unde locuia atunci. Ortopedul era atunci proprietarul unui restaurant indian care a fost distrus în conflict, motiv pentru care a decis să se mute la Severodonetsk, la 100 km distanţă, pentru a începe o nouă viaţă, de data aceasta ca medic, şi a cumpăra o casă nouă.

Înainte de izbucnirea a ceea ce el numeşte „al doilea război al meu în Ucraina, mult mai înfricoşător”, singurul medic indian a lucrat ca medic ortoped în spitalul public local, acum închis, pe lângă practicarea profesiei în privat. De când bombele şi armele au început să se simtă, pe 24 februarie, Patil a fost închis acasă cu cele două pisici ale sale: un jaguar mascul în vârstă de 20 de luni, un hibrid rar între un mascul leopard şi o femelă de jaguar şi o femelă panteră de numai 6 luni. În orele de linişte, medicul indian a reuşit să iasă să cumpere carne pentru a-şi hrăni felinele, adică 23 de kilograme de oaie, curcan şi pui, dintr-un sat din apropiere, la un preţ de 4 ori mai mare decât de obicei.

„Nu pot să-mi las animalele”

„Pisicile mele mari şi-au petrecut nopţile la subsol cu mine. Au fost multe bombardamente în jurul nostru. Le este frică şi mănâncă mai puţin. Nu le pot lăsa aici ”, a declarat Patil, în vârstă de 40 de ani, pentru BBC.

„Acum sunt blocat într-o zonă de război. De data asta sunt foarte îngrijorat. Părinţii m-au sunat şi mi-au cerut să plec acasă, în India, dar nu pot să-mi las animalele”, a continuat medicul indian, care a cheltuit aproximativ 35.000 de dolari pentru a le cumpăra de la grădina zoologică din Kiev, în urmă cu 20 de luni, cu ocazia unei vânzări.

Casă cu 6 camere şi incintă pentru animale

În Severodonetsk, Patil locuieşte într-o casă cu două etaje, cu 6 camere şi cu o incintă pentru animale. Şi-a cheltuit majoritatea câştigurilor pe animalele de companie - are şi 3 câini - şi încearcă să strângă fonduri suplimentare prin canalele ei de YouTube, unde postează videoclipuri cu cele două pisici mari, pentru aproximativ 85.000 de abonaţi. Fiu de manager bancar şi de profesor, medicul indian a fost pasionat de animale încă din copilărie, cu o pasiune pentru felinele mari precum cele din filmele vedetei de cinema indiane, Chiranjeevi, pe care a urmărit-o în copilărie. Şi cinematograful face parte din viaţa lui Patil, care a fost actor, cu mici roluri în telenovelele indiene, în timp ce în Ucraina a jucat personaje străine, în mai multe filme şi seriale locale.

„Sunt singurul indian de aici şi sunt singur în cartier noaptea. Majoritatea vecinilor mei s-au mutat deja în satele învecinate. Voi rezista!” a concluzionat îndrăzneţul medic indian, la 80 de km de graniţa cu Rusia, care în ciuda bombelor, a penelor de curent continuă să posteze regulat pe canalele sale de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici