Povestea unui voluntar rus la graniţa dintre Polonia şi Ucraina: Uneori mă opresc să plâng

Povestea lui Leonid, voluntar rus la frontiera din Medyka, localitate în sud-estul Poloniei, la graniţa cu Ucraina: „Ajut la traduceri şi uneori trebuie să mă opresc ca să plâng".

1349 afișări
Imaginea articolului Povestea unui voluntar rus la graniţa dintre Polonia şi Ucraina: Uneori mă opresc să plâng

Leonid are 21 de ani, este student şi este rus. Este voluntar la graniţa dintre Polonia şi Ucraina.

În Medyka, un flux constant de refugiaţi ucraineni trece poarta de fier, spre siguranţă. Acolo sunt separate familiile: femeile şi copiii fug, în timp ce bărbaţii trebuie să rămână în interiorul graniţelor ucrainene pentru a lupta.

Un subiect pe care Leonid îl cunoaşte foarte bine pentru că lucrează zilnic la frontieră, scrie ANSA.

Dacă cineva are impresia că originile sale reprezintă un factor de descurajare, se înşeală. Cunoaşterea limbii ruse îi uşurează munca de traducător - de multe ori trebuie să joace rolul de interpret. Cu atât mai mult cu cât, datorită originilor sale, munca de voluntar îl împlineşte emoţional.

Pe lângă faptul că traduce, organizează transporturi şi le aduce mâncare oamenilor.

„Întotdeauna este ceva de făcut", spune el.

Leonid lucrează în schimburi de până la 29 de ore, dar nu munca îl oboseşte, cât situaţiile dramatice la care asistă.

„Din când în când trebuie să te opreşti, să te duci într-un colţ, să plângi un pic şi să te întorci”, spune Leonid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici