Prahova: Bărbatul suspectat că a violat o fetiţă de zece ani a fost reţinut

Bărbatul suspectat că a violat o fetiţă de zece ani din Ploieşti şi care, în urma audierilor, şi-a recunoscut fapta a fost reţinut, sâmbătă seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Prahova.

382 afișări
Imaginea articolului Prahova: Bărbatul suspectat că a violat o fetiţă de zece ani a fost reţinut

Prahova: Bărbatul suspectat că a violat o fetiţă de zece ani a fost reţinut (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Raluca Brezeanu, Parchetul Tribunalului Prahova a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele bărbatului acuzat că a violat o fetiţă de zece ani şi a atacat alte două în cartierul Malu Roşu din Ploieşti.

Ea a precizat că, cel mai probabil, în noaptea de sâmbătă spre duminică sau în cursul zilei de duminică, suspectul va fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul a venit, sâmbătă dimineaţă, singur la Poliţie, unde a fost audiat şi şi-a recunoscut fapta. De asemenea, el a mărturist că a atacat alte două fetiţe, incidentele având loc în luna mai a anului trecut şi în 1 iunie anul acesta.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Bogdan Despescu, a declarat că, în urma primelor audieri, poliţiştii presupun că suspectul a acţionat premeditat şi că înainte de a-şi ataca victimele le urmărea, se informa despre programul lor şi despre traseul pe care fetiţele îl parcurgeau de la şcoală spre casă.

Potrivit sursei citate, pentru depistarea suspectului anchetatorii au primit indicii de la patru persoane, care au anunţat Poliţia acuzând comportamentul ciudat al bărbatului atunci când acesta se afla în preajma unor fetiţe cu vârste apropiate de cea a victimei.

Miercuri, poliţiştii l-au căutat pe suspect la domiciliul său din Ploieşti, însă nu au găsit pe nimeni acasă. Ulterior, l-au găsit pe tatăl bărbatului şi l-au citat pe suspect, însă acesta nu s-a prezentat la Poliţie, ceea ce a întărit suspiciunile anchetatorilor. Sâmbătă dimineaţă, suspectul a venit singur la Poliţie.

Bărbatul are 34 de ani, este necăsătorit şi locuieşte în Ploieşti, împreună cu părinţii săi. Acesta nu are antecedente penale şi nu se află în evidenţele medicilor ca suferind de boli psihice.

În 9 iunie, Poliţia Prahova a început cercetări pentru depistarea bărbatului care a urmărit o fetiţă de zece ani când ieşea de la şcoală, a aşteptat ca aceasta să vină acasă, iar în momentul în care copila a intrat în apartament, bărbatul i-a astupat gura cu o bucată de material textil îmbibată cu o substanţă cu un miros înţepător, apoi a violat-o.

Ulterior, fata a fost găsită de către părinţi într-o baltă de sânge şi a fost dusă la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

De la comiterea violului, Poliţia a dat publicităţii trei portrete robot ale agresorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici