Prahova: Mii de locuitori din Sinaia şi Comarnic primesc apă cu restricţii din cauza frigului

Mii de locuitori din oraşele prahovene Sinaia şi Comarnic primesc apă cu restricţii, după un program stabilit de operatorul zonal Hidro Prahova, la Sinaia fiind probleme din cauza scăderii debitului de apă, iar la Comarnic conducta care alimentează un cartier fiind îngheţată.

325 afișări
Imaginea articolului Prahova: Mii de locuitori din Sinaia şi Comarnic primesc apă cu restricţii din cauza frigului

Prahova: Mii de locuitori din Sinaia şi Comarnic primesc apă cu restricţii din cauza frigului (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Toţi cei aproximativ 12.000 de locuitori ai oraşului prahovean Sinaia primesc apă doar câteva ore pe zi, după ce debitul de apă din captările care alimentează oraşul a scăzut foarte mult.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, societatea care asigură alimentarea cu apă a oraşului a decis restricţionarea programului întrucât nivelul captărilor a scăzut din cauza temperaturilor foarte mici, astfel încât, dacă operatorul nu aşteaptă umplerea captărilor, apa riscă să îngheţe.

Astfel, între orele 11: 00 - 14:00 şi 23:30 - 4:30 la Sinaia nu se furnizează apă, cu excepţia marilor hoteluri din centrul staţiunii, care primesc apă non-stop, fiind alimentate dintr-un rezervor separat.

Alţi aproximativ o mie de locuitori din oraşul prahovean Comarnic primesc, de asemenea, apă cu restricţii. Potrivit prefectului judeţului Prahova, motivul pentru care la Comarnic este restricţionată alimentarea cu apă este faptul că, din cauza temperaturilor extrem de scăzute din ultima perioadă, conducta care alimentează cu apă cartierul Ghioşeşti a îngheţat.

Prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a arătat că operatorul c are asigură alimentarea cu apă în zonă nu respectă programul stabilit pentru alimentarea cu apă şi că, atunci când pe conductă curge apă, aceasta are impurităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici