Prânzul tradiţional care i-a adus pe oameni împreună, la o stână din Prahova. Ciobanii au dezvăluit secretul mămăligii perfecte. VIDEO

  • Zeci de oameni au mers sâmbătă la o stână din judeţul Prahova, la concursul „cea mai arătoasă mămăligă”
  • Planurile s-au schimbat în ultima clipă
  • Ciobanii au devenit bucătari, au făcut ciorbă şi mămăligă servite în ulcele de lut, cu linguri de lemn
2895 afișări
Imaginea articolului Prânzul tradiţional care i-a adus pe oameni împreună, la o stână din Prahova. Ciobanii au dezvăluit secretul mămăligii perfecte. VIDEO

Prânz pentru toţi la o stână din Prahova cu mămăligă la ceaun, ulcele de lut şi linguri de lemn

Stâna este în Proviţa de Sus, lângă Câmpina, într-o zonă departe de forfota oraşului, cu aer curat.

De la mic la mare, zeci de persoane au fost la un prânz tradiţional. Ar fi trebuit să se organizeze şi un concurs: cea mai arătoasă mămăligă sau cel mai gustos bulz ciobănesc, dar planurile s-au schimbat în ultima clipă.

Ciobanii s-au pus pe gătit mămăligă.

Ideea prânzului a aparţinut proprietarului stânei, Cristian Dumitraşcu, care ţine la tradiţii şi a reuşit să amenajeze aici şi un colţ unde a expus obiecte vechi care ţin de obiceiurile locului. Acesta spunea că a încercat să adune obiecte vechi din casele oamenilor, dar nu prea se mai găsesc.

 

 

 

 

 

 

Iar în privinţa prânzului tradiţional, Cristian Dumitraşcu spune că face acest lucru din respect pentru bunicii săi, în locul unde ei au trăit.

Secretul unei mămăligi bune este mălaiul, care trebuie să fie luat de la moară.

„Am încercat să aducem oamenii aici, să vadă cum trăim, cum mâncăm, cum ne ducem viaţa de zi cu zi. Am avut ceva impact. Am fost plăcut surprins având mulţi tineri (...) Am făcut în tuci (ceaun – n.r.) o ciorbă acră, facem tradiţionalul bulz şi o pastramă, iar la sfârşit în tuciul de mămăligă punem pentru copii lapte dulce”, declară Dumitraşcu.

Mâncarea a fost servită în ulcele de lut, cu linguri de lemn.

„Facem totul absolut natural. Încercăm să ducem mai departe tradiţia, pentru copii, din păcate vedeţi că toată lumea pleacă, să încercăm să atragem un pic tinerii aici", a declarat bărbatul.

Totul a fost pe cheltuiala celui care are stâna şi face acest lucru de 7 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici