Prăpăd în ţară: Peste 100 de localităţi, sub ape/ Sute de locuinţe şi curţi au fost afectate de viituri | FOTO

Peste o sută de localităţi din 24 de judeţe au fost afectate de inundaţii în ultimele 24 de ore. 171 de persoane au fost evacuate preventiv, iar apa a intrat în 250 de locuinţe şi 440 de curţi, arată un bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

1212 afișări
Imaginea articolului Prăpăd în ţară: Peste 100 de localităţi, sub ape/ Sute de locuinţe şi curţi au fost afectate de viituri | FOTO

Prăpăd în ţară: Peste 100 de localităţi, sub ape/ Sute de locuinţe şi curţi au fost afectate de viituri | FOTO

Potrivit reprezentanţilor IGSU, pompierii intervin pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor neîntrerupt de cinci zile.

În ultimele 24 de ore au fost evacuate preventiv 171 de persoane, iar alte două persoane surprinse de viituri au fost salvate de către pompierii militari.

Precipitaţiile abundente din cursul zilei de luni şi din noaptea de luni spre marţi au produs viituri şi inundaţii în 106 localităţi din 24 de judeţe, precum şi în municipiul Bucureşti.

„Intervenţiile pompierilor pentru evacuarea apei s-au derulat cu dificultate din cauza nivelului crescut al apei şi al volumului mare de aluviuni aduse de viituri. Salvatorii au acţionat cu motopompe pentru scoaterea apei acumulate în 253 locuinţe, 37 de subsoluri şi 440 de curţi, cât şi pentru a facilita scurgerea apei din gospodării, prin acţiuni de decolmatare a şanţurilor, rigolelor şi podeţelor”, anunţă IGSU.

Pompierii intervin şi marţi dimineaţa în judeţele Giurgiu, Galaţi, Ilfov şi Vrancea, în timp ce în Prahova continuă căutările celui de-al patrulea copil luat de viitură în cursul zilei de vineri.

Potrivit IGSU, o situaţie deosebită se înregistrează în judeţul Galaţi, în localitatea Corod, unde 165 de persoane au fost evacuate preventiv având în vedere creşterea nivelului apei pe pârâul Corozel. Totodată, echipajele ISU împreună cu autorităţile locale acţionează pentru supraînălţarea digului de protecţie cu saci de nisip.

Din cauza inundaţiilor, circulaţia rutieră este în continuare afectată pe trei drumuri naţionale (DN 73D/Argeş, DN 6/Teleorman şi DN 2/Vrancea), două drumuri judeţene (DJ 704A/Alba şi DJ 503/Teleorman) şi un drum comunal (DC 94/Buzău).

„În contextul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. Informaţii despre persoane care se află în pericol sau au rămas izolate vor fi imediat anunţate prin numărul unic de urgenţă 112”, recomandă reprezentanţii IGSU.

Taguri:
inundaţii,
bilanţ,
igsu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici