Predoiu: 40% dintre urmăriţii de autorităţile române se află în Italia

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut, luni, că 40 la sută dintre persoanele date în urmărire de autorităţile române se află pe teritoriul Italiei, iar procedurile de executare a mandatelor întâmpină dificultăţi.

15 afișări
Imaginea articolului Predoiu: 40% dintre urmăriţii de autorităţile române se află în Italia

Predoiu: 40% dintre urmăriţii de autorităţile române se află în Italia

Ministrul Predoiu a lansat, într-o conferinţă de presă, un apel de detensionare a conflictului din Italia, demnitarul subliniind că se află în permanenţă în legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, cu care se lucrează pentru ca situaţia "să nu derapeze mai mult".

Predoiu a arătat că, până la 19 februarie 2009, în penitenciarele Republicii Italia se aflau încarceraţi 1.773 de cetăţeni români care au calitatea de inculpat, dar în cazul cărora nu s-au pronunţat hotărâri de condamnare definitivă. Dintre aceştia, 1.626 sunt bărbaţi, iar 147 femei.

Totodată, în penitenciarele italiene se află 953 de români condamnaţi definitiv, din care 902 sunt bărbaţi şi 51 femei.

Potrivit ministrului Justiţiei, cei mai mulţi dintre românii încarceraţi în Italia sunt în Lazzio (127), în Piemonte (116) şi în Sicilia (114).

Predoiu a mai spus că din cele 57 de cereri de transfer din penitenciarele italiene în România care s-au formulat în baza Convenţiei Consiliului Europei din 1983 şi a Acordului bilateral italiano-român din 2003, au fost executate deja în opt cazuri în care autorităţile italiene au decis eliberarea condiţionată. Alte 32 de cazuri se află în procedură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici