Predoiu şi Baconschi l-au atenţionat pe Boc că banii primiţi nu vor fi suficienţi pentru 2012

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-a spus premierului Boc, în şedinţa de guvern, că bugetul pe 2012 nu permite angajarea personalului suplimentar necesar implementării Codurilor Juridice, iar şeful diplomaţiei, Teodor Baconschi, a atenţionat că nu i s-au alocat bani pentru situaţii de urgenţă.

185 afișări
Imaginea articolului Predoiu şi Baconschi l-au atenţionat pe Boc că banii primiţi nu vor fi suficienţi pentru 2012

Predoiu şi Baconschi l-au atenţionat pe Boc că banii primiţi nu vor fi suficienţi pentru 2012 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

"Predoiu i-a spus premierului că bugetul alocat ministerului său nu prevede bani pentru angajarea personalului suplimentar necesar aplicării măsurilor privind mica reformă din Justiţie, existând chiar pericolul neimplementării Codurilor Juridice. Boc i-a dat însă asigurări ministrului că, în a doua parte a anului viitor, va primi fondurile necesare", au relatat pentru MEDIAFAX mai mulţi participanţi la discuţiile din Guvern.

Potrivit acestora, un alt ministru nemulţumit de banii primiţi a fost cel de Externe.

"Baconschi l-a atenţionat pe primul-ministru că instituţiei sale nu i s-au alocat bani pentru fondul de urgenţă. Acesta este necesar, de exemplu, pentru repatrierea sau ajutorarea cetăţenilor români care se află în situaţii de urgenţă apărute în alte state", au spus sursele.

Şedinţa în care Executivul a aprobat proiectul bugetului de stat pentru anul viitor a fost deosebit de "animată", din cauza faptului că membrii Cabinetului care conduc ministere cu mari proiecte de investiţii nu au primit fondurile pe care şi le-ar fi dorit.

"Am purtat discuţii îndelungate analizând măsurile de impact şi indicatorii macroeconomici. Miniştrii care fac investiţii este normal să fie nemulţumiţi, pentru că li s-au alocat mai puţine fonduri decât sperau", au arătat sursele amintite.

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de buget pentru anul viitor.

Raportul ataşat documentului relevă că resursele bugetare interne alocate pentru investiţii vor scădea anul viitor cu 1,3-2 miliarde lei faţă de sumele programate în 2011, dar Guvernul speră să compenseze printr-o absorbţie a fondurilor europene în creştere cu aproape 50%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici