Prefectul de Constanţa: Referendumul de duminică este unul privat, al lui Nicuşor Constantinescu

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, susţine că referendumul organizat duminică de Consiliul Judeţean, privind desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale a judeţului Constanţa, este "privat", preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu, dorind astfel să rămână "vătaf" peste judeţ.

809 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Constanţa: Referendumul de duminică este unul privat, al lui Nicuşor Constantinescu

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Referendumul care se organizează duminică este un referendum privat, al lui Nicuşor Constantinescu, pentru el. Este organizat aşa cum vrea el, fără să ţină cont de lege, fără să ţină cont de multe, multe lucruri. Nu vreau să vi le spun acum, vă spun sincer, vreau să-l las să greşească. Vineri vă spun concret ce nereguli are acest referendum. Vreau să văd până unde se duce cu această aberaţie, cu cheltuirea inutilă a banului public doar ca să rămână vătaf pe Constanţa. Vreau să văd până când o să împingă lucrurile în extremă fără să ţină cont de lege şi de faptul că nu are cum să se implice el, Consiliul Judeţean, în organizarea acestui referendum", a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Constanţa.

Claudiu Palaz a menţionat că, după ce va arăta unde s-a greşit în organizarea referendumului, Nicuşor Constantinescu are două soluţii: ori să continue să cheltuiască banul public şi probabil să răspundă la un moment dat pentru acest lucru, ori să oprească desfăşurarea referendumului.

"Vi se pare că este un referendum făcut ca la carte, după lege? Referendum făcut pentru ce? Din punctul meu de vedere, este un referendum făcut pentru el, nu este pentru constănţeni. Vineri promit să arăt unde s-a greşit şi cum trebuia procedat. Are două soluţii după ce voi arăta acest lucru: ori să insiste în organizarea referendumului şi să cheltuie banul public, şi atunci va trebui probabil la un moment dat să răspundă pentru acest lucru, ori să oprească referendumul şi să rămână neplătiţi toţi cei care au fost implicaţi în această acţiune. Referendumul este organizat nelegal", a mai spus prefectul Claudiu Palaz.

În replică, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu, a spus că prefectul este cel care supraveghează buna desfăşurare a referendumului.

"Legea de organizare a referendumului spune aşa, că este datoria prefectului să supravegheze buna desfăşurare a referendumului. Prefectul a fost informat, solicitat, pe cale oficială de către Consiliul Judeţean, de către Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie, dar s-a antepronunţat şi a zis că nu-l interesează referendumul. Acesta este un drept fundamental al cetăţeanului de a fi consultat şi de a-şi exprima opţiunea prin vot sau prin neprezentare", a menţionat purtătorul de cuvânt al CJ Constanţa.

Referendumul privind desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale a judeţului Constanţa va avea loc în 6 noiembrie, după ce Curtea de Apel Constanţa a respins în 13 octombrie acţiunea Prefecturii de anulare a hotărârii Consiliului Judeţean de organizare a referendumului.

Curtea de Apel Constanţa a respins recursul Prefecturii la decizia Tribunalului Constanţa, care respinsese acţiunea de anulare a hotărârii Consiliului Judeţean ce prevedea organizarea referendumului privind reorganizarea administrativ-teritorială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici