Prefectura Capitalei nu intenţionează impunerea de noi restricţii în domeniul HoReCa

Nu se impune adoptarea de măsuri suplimentare pentru creşterea siguranţei populaţiei, transmite Prefectura Capitalei, după ce prefectul Traian Berbeceanu s-a întâlnit cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HoReCa).

460 afișări
Imaginea articolului Prefectura Capitalei nu intenţionează impunerea de noi restricţii în domeniul HoReCa

Prefectura Capitalei nu intenţionează impunerea de noi restricţii în domeniul HoReCa

„În contextul generat de dinamica evoluţiei situaţiei epidemiologice de la nivelul municipiului Bucureşti, raportat la faptul că Industria HoReCa se confruntă cu efecte şi provocări fără precedent, pentru a preveni adoptarea unor noi măsuri, care ar putea afecta şi mai mult activitatea economică a partenerilor sociali, în cadrul şedinţei, au fost analizate condiţiile concrete de aplicare şi respectare a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. S-a discutat detaliat despre situaţia teraselor care funcţionează fără să respecte exigenţele legale, despre unităţile de cazare care eludează prevederile normative pentru a face posibilă funcţionarea restaurantelor. S-a subliniat şi comportamentul inadecvat al agenţilor economici manifestat faţă de echipele aflate în exerciţiul atribuţiilor de control. Luând în considerare cadrul juridic existent, referitor la măsurile de siguranţă sanitară, precum şi sancţiunile aplicabile în cazul nerespectării acestor norme, nu se impune adoptarea de măsuri suplimentare pentru creşterea siguranţei populaţiei. În schimb, pentru a întâmpina sărbătorile într-un climat de siguranţă, atât pentru noi toţi, cât şi pentru cei dragi, se impune acordarea unei atenţii sporite respectării normelor deja existente şi larg popularizate”, transmite Prefectura Capitalei.

Anunţul vine după ce prefectul Traian Berbeceanu a avut o şedinţă cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, la care au mai participat reprezentanţii instituţiilor şi autorităţilor publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti –Ilfov, Direcţia de Sănătate Publică.

„S-a reafirmat că solidaritatea şi responsabilitatea socială sunt esenţiale în momente de criză, şi sunt două valori care dictează fiecare decizie la nivel normativ. Ne adresăm cetăţenilor, apelând la educaţia şi spiritul civic şi pledăm pentru un comportament care promovează angajamentul social, prevederea şi siguranţa în acţiunile lor, respingând categoric comportamentele deviante sau violente, care lezează ordinea socială”, conchide Prefectura municipiului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici