Prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei realizat prin patru şcoli de şoferi

Poliţiştii brăileni au făcut miercuri 12 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Acţiunea a vizat persoane şi firme din Brăila, Galaţi şi Tulcea. Anchetatorii estimează că prejudiciul este de aproximativ 1.000.000 de lei.

899 afișări
Imaginea articolului Prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei realizat prin patru şcoli de şoferi

Prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei realizat prin patru şcoli de şoferi

Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, la sediile unor firme, puncte de lucru şi locuinţe, în municipiile Brăila, Galaţi şi Tulcea, în cadrul a patru dosare penale care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate a rezultat că „în perioada 2018-2020, patru societăţi comerciale, având ca obiect de activitate <şcoli de conducere (pilotaj)>, ar fi angajat instructori auto/profesori de legislaţie rutieră cu normă întreagă (8 ore/zi), pe care i-ar fi înscris în Registrul Naţional al Cursanţilor, la nivelul Autorităţii Rutiere Române, în scopul de a beneficia de autorizaţiile legale necesare desfăşurării activităţilor pentru pregătirea teoretică şi practică a persoanelor înscrise pentru obţinerea permiselor de conducere.”

Ulterior, şcolile de şoferi „ar fi retras contractele individuale de muncă din bazele de date ale I.T.M. şi ar fi întocmit contracte de muncă cu timp parţial de lucru (2 ore/zi) contra unor sume de 150-250 de lei/fiecare angajat, astfel că taxa de şcolarizare plătită de cursanţi, respectiv 1.700 - 2.000 de lei nu ar fi fost fiscalizată în totalitate”, au transmis anchetatorii.

Investigaţiile vizează patru persoane şi patru firme. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate, în vederea probării activităţii infracţionale, sisteme informatice şi medii de stocare.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.000.000 de lei.

În cauză „au fost descoperite bunuri asupra cărora au fost dispuse măsuri asigurătorii, respectiv sechestru aplicat pe imobile şi autoturisme aparţinând persoanelor fizice vizate, în valoare de aproximativ 900.000 de lei”, au precizat anchetatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici