Premieră europeană: accesarea a 20 de site-uri care vând droguri, restricţionate

Poliţia Română şi agenţiile partenere au reuşit, în premieră europeană, restrângerea posibilităţilor de a căuta droguri în mediul online. Concret, s-a redus posibilitatea accesării a 20 de site-uri care oferă astfel de substanţe.

399 afișări
Imaginea articolului Premieră europeană: accesarea a 20 de site-uri care vând droguri, restricţionate

Premieră europeană: accesarea a 20 de site-uri care vând droguri, restricţionate

28 de grupuri infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri, au fost destructurate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din cadrul Poliţiei Române, împreună cu DIICOT, în primele 6 luni ale anului. Astfel, pentru combaterea acestui fenomen, au fost efectuate 1.475 de percheziţii domiciliare, au fost luate măsuri preventive faţă de peste 1.400 de persoane, au fost confiscate 392 kg de droguri, fiind identificate 29 de culturi ilicite de cannabis.

În completarea acţiunilor, Poliţia Română, prin structurile specializate, cu suportul partenerilor interni şi internaţionali consacraţi şi cu atribuţii în domeniu, au pus în aplicare măsuri prin care o categorie importantă de consumatori nu mai au posibilitatea de a se aproviziona cu droguri din mediul online.

„Ca urmare a unor demersuri interinstituţionale, dar şi în parteneriat public – privat, s-a reuşit restrângerea posibilităţilor de a căuta în mediul online substanţe psihoactive, în special pentru categoriile de populaţie care doresc să experimenteze ocazional consumul de droguri. Concret, până la acest moment, s-a redus posibilitatea celor care încearcă să cumpere droguri sau substanţe psihoactive din mediul online de a accesa 20 de siteuri, care oferă astfel de substanţe”, transmite, marţi, Poliţia Română.

Activităţile de identificare şi restricţionare ale accesului pentru acest tip de siteuri continuă.

Apărute pe piaţa drogurilor din România în 2009, substanţele psihoactive au înregistrat, în anul 2019, cel mai mare nivel al consumului în populaţia generală, fiind cele mai consumate droguri ilicite din România.

„În prezent, la nivel naţional, România se confruntă cu o problematică amplă referitoare la consumul de substanţe psihoactive în rândul minorilor, prin prisma accesului la acestea, ce pot fi comandate prin intermediul internetului. În mediul virtual, există foarte multe site-uri care comercializează aceste substanţe sau chiar exclusiv aceste produse, fapt ce duce la expunerea unui pericol iminent, în special pentru categorii de consumatori de vârste foarte mici. Având în vedere prevalenţa şi impactul anumitor substanţe din categoria noilor substanţe psihoactive, la nivel naţional, dar şi european, au fost efectuate demersuri necesare, iar, anul acesta, a fost aprobată modificarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, republicată, în sensul introducerii pe Tabelul-Anexă I a 3-CMC, 3-MMC şi Euthylone, precum şi a introducerii Brorphine şi Metonitazene in Tabelul-Anexă II, aceste substanţe fiind considerate droguri de mare risc”, mai arată Poliţia Română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici