Premieră în învăţământ: UMF "Victor Babeş" şi Universitatea Politehnică Timişoara negociază fuziunea

Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea Politehnică din Timişoara au început, în premieră în învăţământul românesc, negocierile în vederea fuziunii, după ce a fost legalizat la notariat şi recunoscut de Ministerul Educaţiei consorţiul dintre cele două instituţii de învăţământ superior

998 afișări
Imaginea articolului Premieră în învăţământ: UMF "Victor Babeş" şi Universitatea Politehnică Timişoara negociază fuziunea

Premieră în învăţământ: UMF "Victor Babeş" şi Universitatea Politehnică Timişoara negociază fuziunea (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Pot spune că astăzi Senatul UMF "Victor Bebeş" din Timişoara a stabilit ca până în 30 septembrie să fie finalizate negocierile dintre cele două universităţi în vederea fuziunii. În prezent, UMF şi UPT au legalizat la notariat formarea consorţiului universitar, primul de acest fel din România, instituţie recunoscută de către Ministerul Educaţiei", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, prof dr. Ştefan Drăgulescu.

El a spus că universitatea înseamnă pluralitate şi doar mentalităţile mai ţin oamenii ancoraţi în structuri vechi.

"Nu este nicio problemă să facem un consorţiu şi chiar să fuzionăm două universităţi de profile diferite. Pe vremuri nu existau universităţi de profil. Erau doar universităţi mari la Cluj, Iaşi Bucureşti, Cernăuţi", a mai spus Drăgulescu.

Potrivit rectorului UMF, Senatul Univeristăţii a votat joi dorinţa de fuziune.

"De acum încep negocierile în vederea realizării acestei fuziuni. Este prima dată în România când instituţiile de învăţământ superior hotărăsc să-şi unească forţele pentru a fi mai puternice. Asta pentru că Legea educaţiei permite acest lucru", a mai spus Drăgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici