Premieră în România: Pompierii din Timiş, solicitaţi să intervină la un accident prin sistemul automat eCall

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a fost solicitat, joi, să intervină la un accident care a avut loc în Timişoara în premieră prin sistemul automat eCall, un dispozitiv instalat în maşină care sună singur la 112, transmite corespondentul MEDIAFAX.

235 afișări
Imaginea articolului Premieră în România: Pompierii din Timiş, solicitaţi să intervină la un accident prin sistemul automat eCall

Premieră în România: Pompierii din Timiş, solicitaţi să intervină la un accident prin sistemul automat eCall

Accidentul rutier a avut loc, joi, pe str. Lalelelor din Timişoara, fiind implicate două maşini. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Timiş, pompierii au fost solicitaţi să intervină la accident în premieră prin sistemul automat eCall. Este vorba despre un dispozitiv instalat în maşină care sună singur la 112 în caz de accident.

“Dispeceratul ISU-SAJ a alocat echipaje de intervenţie, fiind diminuat astfel timpul de răspuns”, arată ISU Timiş.

Sistemul eCall a fost implementat în România în anul 2013, ţara noastră fiind prima din Uniunea Europeană care a pregătit infrastructura pentru acest serviciu de urgenţă.

“Noul serviciu este funcţional din ianuarie 2013, în toată ţara, prin instalarea unui dispozitiv în maşină, care va apela numărul de urgenţă 112 atunci când autovehiculul este implicat într-un accident. La momentul depistării de către dispozitivul eCall a implicării autovehiculului într-un accident grav, acesta iniţiază automat un apel de urgenţă la serviciul 112 la cel mai apropiat centru şi transmite coordonatele geografice exacte ale accidentului precum şi alte informaţii. În acelaşi timp, iniţierea unui apel eCall se va putea face şi manual, prin acţionarea unui buton”, explică reprezentanţii ISU Timiş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici