Premierul i-a propus lui Călin Nistor să fie adjunct la DNA, dar acesta a refuzat. Ponta: Morar are control. Încearcă să conducă o grevă a procurorilor

Premierul Victor Ponta i-a propus procurorului şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, să ocupe postul de adjunct al şefului DNA, dar acesta a refuzat, premierul afirmând că aceasta demonstrează faptul că Daniel Morar are control asupra procurorilor.

1213 afișări
Imaginea articolului Premierul i-a propus lui Călin Nistor să fie adjunct la DNA, dar acesta a refuzat. Ponta: Morar are control. Încearcă să conducă o grevă a procurorilor

Ponta i-a propus lui Călin Nistor să fie adjunct la DNA, dar acesta a refuzat (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Îmi este foarte clar că ce a declarat Morar, şi anume că "Am control pe procurori", e o realitate, pentru că, pe de-o parte, sunt acuzat de Morar şi Macovei că nu vreau să propun procurori de la DNA, dar, pe de altă parte, când propun procurori de la DNA, aceştia nu pot să accepte. Poate în felul ăsta se înţelege de fapt cât de mare e ipocrizia lui Morar şi Macovei", a spus Ponta la Antena 3.

Premierul afirmă că Daniel Morar încearcă să conducă "o grevă" la DNA şi susţine că acesta este motivul pentru care procurorul şef interimar al DNA, Călin Nistor, nu i-a acceptat propunerea de a ocupa funcţia de adjunct.

Ponta a susţinut că a demonstrat astfel, propunându-l pe Călin Nistor pentru funcţia de procuror adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu respinge ideea de a numi în funcţii de conducere persoane din interiorul Parchetului, dar că acesta nu a oferit încă un răspuns pozitiv.

"Morar se plângea că nu vreau să propun oameni din DNA. Eu am făcut propuneri din DNA, pe domnul Nistor am vrut să-l propun pentru funcţia de adjunct al DNA, însă Morar, care a afirmat cu mare sinceritate că are un control total pe procurori, nu cred că le permite să accepte asemenea propuneri. Eu sper că domnul Nistor nu mă va refuza până la urmă, dar deocamdată nu a dat un răspuns pozitiv. Am avut discuţii şi o să am în continuare, dar pentru moment Morar încearcă să conducă o grevă a procurorilor din DNA, ca, dacă nu e domnia sa şef, să nu fie nimeni", a spus Ponta la RTV.

Premierul a anunţat, miercuri, că în perioada imediat următoare va înainta propuneri de persoane care lucrează chiar în cadrul Direcţiei Naţionale Anticuropţie şi care să ocupe posturi de adjuncţi şi şefi de secţie la DNA, susţinând că propunerile vor fi bazate strict pe criterii profesionale.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Candidaţii la funcţiile de conducere din cadrul Ministerului Public vor fi intervievaţi la sfârşitul lunii mai, potrivit calendarului pentru examinarea propunerilor, stabilit miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici