Preoţii vor putea ţine din nou slujbe în biserică. Ce a comunicat Patriarhia

  • Ca reacţie la anunţul lui Orban privind redeschiderea bisericilor, Patriarhia Română a transmis că a primit „cu bucurie decizia intens aşteptată”
  • „Este esenţial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale”, arată Patriarhia
2807 afișări
Imaginea articolului Preoţii vor putea ţine din nou slujbe în biserică. Ce a comunicat Patriarhia

Slujbele vor fi reluate în biserici

Patriarhia Română a reacţionat după anunţul premierului privind redeschiderea bisericilor şi a transmis că a primit „cu bucurie decizia intens aşteptată”. „Este esenţial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale”, arată Patriarhia.
 
Reprezentanţii Patriarhiei Române au transmis, marţi, după anunţul premierului Ludovic Orban privind redeschiderea bisericilor, că „a primit cu bucurie decizia intens aşteptată şi integral justificată a autorităţilor de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor, în condiţiile respectării unor reglementări limpezi şi încă necesare”.
 
Aceştia spun că, la fel ca şi până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta regulile sanitare şi le va transmite şi credincioşilor.
 
„Este esenţial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale. Acest lucru ne priveşte pe fiecare în parte şi ne solicită responsabilitatea personală. Credinţa autentică civilizează, rodeşte atenţie morală, grijă şi respect faţă de celălalt. De aceea, credinţa onorează în cel mai înalt grad. Ca şi respectarea ei”, arată Patriarhia.
 
Premierul Ludovic Orban a anunţat prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile, dar printre măsurile de relaxare se regăseşte reluarea oficierii slujbelor în interiorul bisericilor. El a precizat că va fi un număr redus de credincioşi care vor putea asista din interior la oficierea slujbelor şi doar cu respectarea unor reguli precum cele de distanţă socială, purtarea măştilor de protecţie şi cele privind dezinfectarea spaţiilor comune.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici