Presa străină notează că protestele continuă în România, în pofida reinstalării lui Raed Arafat

Protestele continuă în România, în pofida reinstalării în funcţie a lui Raed Arafat, notează presa internaţională, explicând că revendicările au trecut de la situaţia sistemului de sănătate la nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate şi starea economiei.

700 afișări
Imaginea articolului Presa străină notează că protestele continuă în România, în pofida reinstalării lui Raed Arafat

Presa străină notează că protestele continuă în România, în pofida reinstalării lui Raed Arafat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul României l-a reinstalat în funcţie pe Raed Arafat după mai multe zile de proteste. (...) Însă cauza demonstraţiilor a trecut de la starea sistemului de sănătate la furia generală faţă de măsurile de austeritate şi economia slabă", constată BBC.

"Rămâne de văzut dacă reinstalarea în funcţie a medicului de origine palestiniană, lăudat pentru competenţa sa, va fi suficientă pentru încetarea protestelor care durează deja de mai multe zile în oraşele din România", comentează Agenţia France-Presse.

Agenţia Associated Press notează că "protestele continuau, marţi seară, la Bucureşti", în pofida reinstalării în funcţie a medicului Raed Arafat. Protestatarii continuă să ceară demisia preşedintelui Traian Băsescu, scrie agenţia de presă.

"Guvernul României a cedat presiunilor străzii şi l-a reinstalat în funcţie pe medicul Raed Arafat. Demisia sa declanşase protestele săptămâna trecută", scrie DPA.

"Raed Arafat a fost reinstalat în funcţie, dar protestele continuă", observă CNN: "Protestele continuă totuşi în România, unde mii de persoane au ieşit pe străzi cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici