Video Preşedinte al asociaţiei de proprietari, "fabrică" ilegală de ţigarete în subsolul blocului

Preşedintele unei asociaţii de proprietari din Sectorul 3 al Capitalei a fost prins în flagrant în timp ce ambala, în subsolul blocului, tutun vrac pentru a-l vinde, în locaţie fiind găsită cantitatea de 187 de kilograme de tutun, potrivit Poliţiei Capitalei.

2821 afișări

Luni, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce ambala tutun vrac, pentru vânzare, la subsolul unui bloc din sectorul 3. În subsolul respectiv, oamenii legii au găsit şi confiscat nu mai puţin de 187 de kilograme de tutun. Bărbatul era chiar preşedintele asociaţiei de proprietari al blocului.

"La data menţionată, poliţişti din cadrul Secţiei 13, în urma exploatării unei informaţii conform căreia la subsolul unui bloc din sectorul 3 funcţionează ilegal un atelier de prelucrat şi ambalat tutun vrac, au organizat o acţiune de supraveghere a imobilului în cauză. În jurul orei 12.00, a fost observat un bărbat, preşedinte al asociaţiei de proprietari a blocului respectiv, care a pătruns la subsolul clădirii, unde deţinea mai multe boxe", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei General de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), remis marţi MEDIAFAX.

Poliţiştii au intrat în subsolul, care era deja supravegheat, şi l-au prins pe preşedintele asociaţiei de proprietari când ambala tutun vrac. El avea amenajate trei încăperi unde prelucra, usca, toca şi ambala tutunul, cu ustensile speciale, printre care maşini de tocat tutun, staţie aerotermă, cântare electronice şi maşină de fabricat ţigarete.

Bărbatul avea pregătite pentru expediere 19 colete poştale în greutate de un kilogram fiecare.

Poliţiştii au stabilit că preşedintele asociaţiei de proprietari se ocupa cu achiziţionarea tutunului vrac în cantităţi mari de pe diverse site-uri, după care îl prelucra şi îl vindea, pentru bani mai mulţi.

"Întreaga cantitate de tutun şi utilajele folosite au fost predate reprezentanţilor Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, aceştia estimând un prejudiciu de 91.000 de lei, constând în taxe şi accize corespunzătoare cantităţii de tutun găsite la faţa locului. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile nemarcate fiscal depăşind limitele admise de lege, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor", potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici