Preşedintele CJ Bacău: amendă de 7500 lei pentru 20 de legături de ridichi

Un agricultor din Bacău a fost amendat cu 7.500 de lei pentru 20 de legături de ridichi de doi funcţionari de la Direcţia Agricolă, relatează preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea: „Astfel de funcţionari sunt o adevărată cangrenă nu doar pentru sistemul bugetar, ci chiar în viaţa comunităţii”.

3826 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Bacău: amendă de 7500 lei pentru 20 de legături de ridichi

Sursa foto: PSD via Facebook

Ori de câte ori timpul mi-o permite, merg la piaţă pentru a cumpăra legume de la agricultori locali, aşa cum este Costel – un mic producător din comuna Iteşti, recunoscut pentru calitatea roşiilor pe care le cultivă şi pentru murăturile după reţetă tradiţională pe care le pregăteşte pentru a le comercializa, mai apoi, la Piaţa Centrală. M-a impresionat povestea acestui agricultor, care trăieşte exclusiv din muncitul pământului şi vânzarea roadelor la piaţă: cu mic cu mare, toată familia sa e implicată în această activitate, fiecare ştiindu-şi foarte bine locul şi menirea. Ca mulţi alţi mici producători & agricultori din comunele învecinate, care vin în Bacău să vândă roadele muncii lor şi să câştige un ban cinstit, Costel a avut de înfruntat atât practicile scandaloase ale celor care conduc Piaţa Centrală, cât – mai ales – reaua-credinţă a doi funcţionari de la Direcţia Agricolă care i-au aplicat, în 2022, o amendă record, de 7500 de lei, pentru că avea pe tarabă 20 legături de ridichi. Aţi citit bine, nu este o glumă: 7500 lei pentru 20 de legături de ridichi”, scrie pe Facebook Valentin Ivancea.

El îi critică pe cei doi funcţionari.

Astfel de funcţionari sunt o adevărată cangrenă nu doar pentru sistemul bugetar, ci chiar în viaţa comunităţii, funcţionari anonimi care se ascund după un proces-verbal de contravenţie şi trăiesc – bine mersi – într-o lume a lor, nu în realitatea celor care chiar muncesc pe brânci pentru a-şi câştiga existenţa, care îşi plătesc dările la stat până la ultimul leu, iar de pe urma lor trăiesc mulţi alţi lucrători-zilieri cu precădere în perioada muncilor agricole. Este dezgustător modul în care tocmai cei care ar trebui să fie un sprijin pentru micii producători agricoli sunt, de fapt, cei care îi îngroapă şi-i falimentează cu nonşalanţa proprie bugetarului care nu răspunde niciodată pentru acţiunile sale incorecte, dincolo de litera şi spiritul legii. Mă bucur că instanţa de judecată i-a dat câştig de cauză lui Costel şi a desfiinţat amenda enormă pe care acesta a primit-o, iar o nedreptate revoltătoare a fost – în cele din urmă – îndreptată. Practicile despre care am auzit vorbindu-se la Piaţa Centrală îmi confirmă că acest loc, care ar trebui să fie un spaţiu comercial în care să se regăsească producătorii agricoli din jurul Bacăului, e confiscat de un veritabil clan care tratează piaţa ca pe propria afacere, nu ca pe un obiectiv public al municipiului Bacău, care ar trebui să producă venituri considerabile la bugetul local. Totul, sub privirile îngăduitoare ale conducerii Primăriei Bacău, în subordinea căreia se află administraţia pieţelor”, încheie Ivancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici