Preşedintele CJ Maramureş, pus sub învinuire de DNA pentru luare de mită

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Mircea Man, a fost pus sub învinuire, vineri, pentru luare de mită, în urma unor audieri care s-au desfăşurat la sediul DNA - Serviciul Teritorial Oradea, afirmă surse judiciare.

98 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Maramureş, pus sub învinuire de DNA pentru luare de mită

Preşedintele CJ Maramureş, pus sub învinuire de DNA pentru luare de mită (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, a fost audiat, vineri, timp de mai multe ore, la sediul DNA Oradea, după care procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este învinuit pentru luare de mită.

Acuzaţiile privesc anumite favoruri pe care Mircea Man le-ar fi obţinut din partea omului de afaceri orădean Beniamin Rus, în schimbul unor contracte pe care firma Selina le-a obţinut de la CJ Maramureş, au menţionat sursele citate.

Procurorii DNA Oradea au început o anchetă legată de posibile fapte de corupţie care îi vizează pe preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, şi pe omul de afaceri orădean Beniamin Rus, patronul grupului de firme Selina, fiind făcute mai multe percheziţii, afirmau, anterior, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au început o anchetă legată de posibile fapte de corupţie care îi vizează pe preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, şi pe omul de afaceri orădean Beniamin Rus, patronul grupului de firme Selina, anchetatorii făcând percheziţii atât la sediul grupului de firme Selina din Oradea, cât şi la domiciliul omului de afaceri şi la cel al preşedintelui CJ Maramureş.

Sursele judiciare afirmau că investigaţiile au pornit de la suspiciunile procurorilor legate de modul în care firma omului de afaceri orădean a câştigat o licitaţie organizată în primăvara acestui an de Consiliul Judeţean Maramureş pentru reabilitarea Drumului Judeţean Baia Sprie - Bârsana, investiţie de 22 milioane de euro dintr-un grant european.

Mai multe percheziţii au fost făcute joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea la sediul din Oradea al grupului de firme Selina, patronat de omul de afaceri Beniamin Rus, cât şi în Maramureş, la domiciliul preşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Man.

Conform surselor citate, în timpul acţiunilor, lui Beniamin Rus şi Mircea Man le-au fost adresate întrebări legate atât de licitaţie, cât şi despre relaţiile dintre ei.

Potrivit omului de afaceri Beniamin Rus, anchetatorii au căutat documente legate de mai multe licitaţii la care a participat, contractele încheiate pentru lucrări din judeţul Maramureş, fiind întrebat totodată şi despre un un sejur petrecut în luna iunie la pensiunea pe care o deţine în Băile 1 Mai de către o delegaţie de 28 de persoane, printre care preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, reprezentanţi ai administraţiei publice, precum şi primari.

"A fost o vizită făcută la invitaţia mea. Câştigasem o lucrare mare, iar o parte din consilierii judeţeni au pus problema că nu am forţa financiară să o execut. I-am invitat să facă o vizită pe şantierele din Bihor şi la lucrările pe care le avem deja executate, delegaţia fiind cazată la pensiunea companiei din Băile 1 Mai", a declarat corespondentului MEDIAFAX Beniamin Rus.

Potrivit surselor citate, în paralel cu pecheziţiile de la Oradea, în cadrul aceleiaşi anchete, procurorii DNA au descins, joi, şi la locuinţa din satul Rohia a preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man.

Man a declarat presei din Maramureş că procurorii i-au cerut detalii despre activităţile companiei Selina-Trameco, care repară Drumul Judeţean Baia Sprie - Bârsana.

"Mi se cer tot felul de rapoarte, iar eu în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean trebuie să le pun la dispoziţia celor care fac verificări. O parte din aceste documente nici nu au legătură cu mandatul meu de preşedinte, ci fac referire la vechea conducere", a afirmat Mircea Man.

Totodată, Man a recunoscut că anchetatorii au solicitat informaţii în legătură cu sejurul de la pensiunea acestuia din staţiunea 1 Mai.

"Mi s-a cerut să explic de ce m-am dus la Oradea cu nişte primari şi am mâncat şi băut fără să plătesc", a spus Mircea Man.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici