Preşedintele CSM: Nu vom permite niciodată, nimănui, interferenţe în actul de justiţie

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, a declarat, vineri, la Cluj, că instituţia nu va permite "niciodată, nimănui", interferenţe în actul de justiţie.

75 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CSM: Nu vom permite niciodată, nimănui, interferenţe în actul de justiţie

Preşedintele CSM: Nu vom permite niciodată, nimănui, interferenţe în actul de justiţie (Imagine: Thimas Dan/Mediafax Foto)

"Nici nu e nevoie să mai reclame judecătorii, noi ne sesizăm şi sesizăm Inspecţia judiciară. Nu orice discuţie a unei persoane nesemnificative, sunt inculpaţi care vorbesc câte vorbesc despre judecători, dar doar atunci când se consideră semnificativ impactul asupra justiţiei reacţionăm, pentru că altfel am duce lucrurile în derizoriu. Ideea este că nu vom permite niciodată, nimănui, interferenţe în actul de justiţie", a declarat Adrian Bordea.

Întrebat de ziarişti cum comentează faptul că tot mai mulţi magistraţi se plâng de presiunile politice asupra justiţiei, preşedintele CSM a spus că este o problemă complexă, fiind vorba de mentalităţi şi "rutine malefice".

"Acest aspect este foarte complex, pentru că este vorba de mentalităţi şi ne ducem în zona unor rutine la un moment dat malefice, care uneori este foarte greu să le schimbi. Noi, cei de la CSM, avem pârghiile limitate, noi ce putem face? Apărăm independenţa magistraţilor. Tuturor judecătorilor le-am spus: judecaţi fără să aveţi ingerinţe, nicio teamă de influenţe, de ingerinţe externe. Din nefericire, mai sunt situaţii când şi din interior mai apar ingerinţe asupra imparţialităţii judecătorului, asupra independenţei. Şi atunci, măsurile sunt mult mai puternice când lucrurile vin din interior, pentru că avem pârghii, iar în ceea ce priveşte pârghiile pentru ingerinţele externe, doar apărarea independenţei, care înseamnă un comunicat, atragem atenţia, vom atenţiona de fiecare dată organismul care încearcă interferenţe în justiţie şi nu ne oprim", a declarat preşedintele CSM.

Adrian Bordea a participat, vineri, la Cluj-Napoca, la bilanţul pe anul 2013 al Curţii de Apel Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici