Preţul medicamentelor compensate va scădea aproximativ cu 10%

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat joi, după întâlnirea cu distribuitorii, producătorii şi farmaciştii că preţul medicamentelor compensate va scădea cu aproximativ 10% de la 1 februarie, contrar afirmaţiilor făcute de distribuitori şi de producători care estimau că acestea ar putea creşte.

36 afișări
Imaginea articolului Preţul medicamentelor compensate va scădea aproximativ cu 10%

Preţul medicamentelor compensate va scădea aproximativ cu 10%

"De la 1 februarie, proiectul de ordin privind calculul preţurilor la medicamentele de uz uman va intra în vigoare. Reducerea preţurilor rezultă din calularea diferită a preţului CIP (preţul de intrare în ţară a medicamentului), respectiv alegerea preţului cel mai mic din 12 ţări europene şi calcularea lui în lei şi în euro ca până acum", a mai spus Bazac.

Demnitarul a mai spus că a avut o discuţie transparentă cu reprezentanţii Colegiului Medicilor, producătorilor şi distribuitorilor de medicamente. "Concluzia întâlnirii este că numai prin comunicare putem stabili o politică de preţuri în România. România are o piaţă de medicamente reglementată. Nu impunem nimic. Cerem respectarea unei politici aşa cum există în ţările Uniunii Europene", a declarat ministrul.

El a precizat de asemenea că, în 31 ianuarie, ordinul va fi avizat şi postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Întrebat dacă ştie despre faptul că producătorii şi distribuitorii au anunţat creşterea preţului la medicamente, ministrul a spus că fiecare companie trebuie să îşi calculeze planul de afaceri pe 12 luni. Companiile vor declara pe proprie răspundere faptul că au cel mai mic preţ din 12 ţări europene.

"Mesajul meu către populaţie este acela că preţurile la medicamentele compensate nu vor creşte, ci vor scădea", a mai spus ministrul.

Citeşte şi:

Distribuitorii reiau livrările de medicamente din import

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici