Preţul pachetelor de ţigări creşte cu 40 de bani, de la 1 aprilie

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial marţi, 31 martie)

5 afișări

Preţul pachetelor de ţigări creşte cu 40 de bani, de la 1 aprilie, după ce Guvernul a decis majorarea accizei la tutun cu 7 euro, de la 50 euro la 57 euro/1.000 de ţigarete, de la aceeaşi dată urmând să crească şi accizele pentru băuturi fermentate spumoase.

"Creşterea preţurilor reflectă impactul noii accize mărite în preţuri. Astfel, creşterea accizei trece la consumator", declara, recent, agenţiei MEDIAFAX, Adrian Popa, directorul de corporate & regulatory affairs al producătorului de ţigări British American Tobacco România.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, o ordonanţă de urgenţă prin care sunt majorate accizele la tutun şi alcool.

Astfel, acciza la ţigarete, ţigări şi ţigări de foi va fi majorată de la 1 aprilie cu 7 euro, la 57 euro/1.000 de ţigarete, urmând să crească la 64 euro/1.000 de ţigarete de la 1 septembrie.

De exemplu, în cazul ţigărilor de pe segmentul premium (Kent, Marlboro, Camel), care este şi categoria cea mai vândută, preţurile vor creşte de la 6,8 lei la 7,2 lei/pachet.

Cea mai recentă scumpire a ţigărilor, cu 30 de bani pe pachet, a avut loc la începutul lunii martie.

British American Tobacco, Philip Morris International şi Japan Tobacco International deţin peste 95% din piaţa ţigărilor şi produselor din tutun.

De asemenea, cresc şi accizele pentru băuturi fermentate spumoase, de la 34,05 euro/hl la 45 euro/hl, iar pentru produsele alcoolice intermediare va urca de la 51,08 euro/hl la 65 euro/hl.

La bere şi vinuri, accizele vor rămâne neschimbate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici