Pricopie discută la Bruxelles despre măsurile luate pentru diminuarea fenomenului de abandon şcolar

Măsurile luate de Ministerului Educaţiei pentru stimularea participării la educaţie a copiilor şi tinerilor de etnie romă, dar şi pentru diminuarea abandonului şcolar vor fi discutate, miercuri, la Bruxelles, de ministrul Remus Pricopie cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

107 afișări
Imaginea articolului Pricopie discută la Bruxelles despre măsurile luate pentru diminuarea fenomenului de abandon şcolar

Pricopie discută la Bruxelles despre măsurile luate pentru diminuarea fenomenului de abandon şcolar (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, se întâlneşte, miercuri, la Bruxelles, cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European. Agenda discuţiilor include teme privind priorităţile României în domeniul educaţiei şi formării profesionale, se arată într-un comunicat de presă, remis, miercuri de minister.

Potrivit sursei citate, unul dintre subiecte are în vedere consolidarea relaţiilor de cooperare prin participarea României la programele şi iniţiativele Uniunii Europene, inclusiv la noul program Erasmus+, desfăşurat în perioada 2014 - 2020.

De asemenea, ministrul Remus Pricopie va prezenta măsurile de intervenţie ale ministerului asupra diminuării fenomenului de abandon şcolar şi programele instituţiei privind asigurarea accesului la educaţie a principalelor grupuri vulnerabile.

Oficialul român va discuta şi despre implementarea strategiei pentru educaţie timpurie, în vederea asigurării unei pregătiri optime pentru şcoală a copiilor de vârstă preşcolară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici