Prigojin a apărut în lenjerie intimă în prima fotografie de după rebeliunea condusă pe 24 iunie

Liderul grupării de mercenari Wagner nu mai fusese văzut în public din momentul în care a vrut să dea buzna în Moscova, pentru a schimba conducerea Armatei ruse.

803 afișări
Imaginea articolului Prigojin a apărut în lenjerie intimă în prima fotografie de după rebeliunea condusă pe 24 iunie

O fotografie a fost publicată astăzi, 14 iulie 2023, de grupul paramilitar Wagner pe canalul său Telegram îl arată pe fondatorul Evgheni Prigozhin stând într-un cort de tabără, pe un pat metalic, în chiloţi şi în tricou, salutând către cameră.

Nu este clar unde sau când a fost făcută fotografia, dar, conform grupării despre care Putin a spus astăzi că „practic, nu există”, imaginea provine de la ministerul Apărării din Belarus, fiind făcută în tabăra Wagner ridicată în Belarus.

„A apărut o fotografie cu Evgheni Prigojin în tabără. Field Wagner pe teritoriul bielorus ridicat de către Ministerul Apărării din Belarus”, se arată în mesaj.

„Surse din Belarus au confirmat astăzi începerea desfăşurării Wagner în Belarus”, continuă textul. Fotografia a fost distribuită de consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei, Anton Geraşenko, printre alţii, pe canalele sale Telegram şi de Twitter.

Geraşenko subliniază că se presupune că este Prigojin şi că ar fi fost luat în Belarus, unde ar avea sprijinul lui Alexander Lukaşenko, cel care i-a promis protecţie, condiţie pentru a renunţa la atacul din 24 iunie. Preşedintele bielorus ar dori ca Prigojin şi oamenii lui să-i asigure securitatea personală de acum încolo.

„Şoigu, Gerasimov, unde sunt pantalonii?!”, adaugă ironic înaltul oficial ucrainean, referindu-se la ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi la şeful Statului Major rus, Valeri Gerasimov, cei cărora Prigojin le poartă sâmbetele.

Făcută pe 12 iulie? Sau pe 12 iunie?

Canalul de Telegram al comunităţii de mercenari Wagner publică şi poza cu comentariul: „O fotografie foarte neobişnuită a lui Evgeni Prigojin a apărut într-una dintre camerele de chat. În metadatele fotografiei originale, data fotografierii este 12 iulie, la ora 7:24”.

Alte canale de Telegram publică fotografia, dar susţin că a fost făcută pe 12 iunie, adică înainte de revolta eşuată a celor din Wagner împotriva Moscovei - eveniment derulat pe 24 iunie.

Şi media independentă din Belarus, Nexta, glumeşte la Telegram: „Prigojin i-a cerut lui Putin să-i trimită pantaloni şi o jachetă”.

În schimb, Joe Biden, preşedintele SUA, a fost serios zilele trecute, când l-a sfătuit pe Progojin să aibă grijă ce mănâncă, aluzie la soarta pe care au avut-o unii critici ai regimului Putin, otrăviţi cu diferite substanţe.

După rebeliune, Prigojin s-a văzut cu Putin la Moscova, fapt confirmat de Kremlin, apoi averea lui găsită la Sankt Petersburg a fost confiscată de FSB, după care cel poreclit „Bucătarul lui Putin” a fost descoperit în Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici