Prim-procurorul Parchetului Gheorgheni, ridicat de DNA, fiind cercetat pentru luare de mită

Un procuror de la un parchet din raza de competenţă a Parchetului Curţii de Apel Braşov este cercetat pentru luare de mită şi instigare la fals în înscrisuri, informează DNA, surse judiciare afirmând că este vorba despre prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Gheorgheni, Izabella Majeczki.

359 afișări
Imaginea articolului Prim-procurorul Parchetului Gheorgheni, ridicat de DNA, fiind cercetat pentru luare de mită

Prim-procurorul Parchetului Gheorgheni, ridicat de DNA, fiind cercetat pentru luare de mită (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, Izabella Majeczki, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Gheorgheni, judeţul Harghita, a fost ridicată, joi dimineaţă, de procurorii DNA, în urma unor percheziţii.

Într-un comunicat de presă transmis joi dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie informează că desfăşoară cercetări într-o cauză penală privind infracţiuni de corupţie care implică un magistrat procuror din cadrul unui parchet din raza de competenţă a Parchetului Curţii de Apel Braşov.

Conform sursei citate, procurorii DNA au început urmărirea penală a magistratului procuror pentru două infracţiuni de luare de mită şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acest caz, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii autorizarea efectuării unor percheziţii.

CSM a avizat efectuarea percheziţiilor, având în vedere că procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracţiuni de corupţie constând în primire de bani şi bunuri pentru soluţionarea dosarelor aflate pe rolul parchetului, în favoarea unor persoane cercetate pentru infracţiuni cu violenţă şi contra avutului privat.

La acţiune, procurorii sunt sprijiniţi de angajaţi ai Jandarmeriei şi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici