Prima reacţie a BOR după eşec la referendum: Atitudinea românilor trebuie respectată/ Patriarhia mulţumeşte participanţilor la vot

Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare sau neprezentarea la vot, trebuie respectată şi analizată, anunţă Patriarhia Română, în urma invalidării referendumului, precizând că îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei “binecuvântate” de Dumnezeu.

5411 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a BOR după eşec la referendum: Atitudinea românilor trebuie respectată/ Patriarhia mulţumeşte participanţilor la vot

Prima reacţie a BOR după eşec la referendum: Atitudinea românilor trebuie respectată/ Patriarhia mulţumeşte participanţilor la vot

Patriarhia Română susţine că şi-a împlinit misiunea civică şi morală în spaţiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu.

“Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public”, se arată într-un comunicat de presă trimis, luni, de Patriarhia Română.

De asemenea, sursa citată mai precizează că referendumul a oferit posibilitatea de a cunoaşte poziţia societăţii faţă de “apărarea valorilor morale”.

“Deşi Referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român”, se mai arată în comuncat.

Biserica Ortodoxă Română precizează că are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine, precizând că mulţumeşte celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici