Prima reacţie din SUA, după ce Vladimir Putin a ameninţat cu armele nucleare

„Escaladarea lui Putin este inacceptabilă”, a reacţionat un înalt oficial ONU.

121747 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie din SUA, după ce Vladimir Putin a ameninţat cu armele nucleare

Prima reacţie a SUA după ce Vladimir Putin a ameninţat cu armele nucleare

„Preşedintele Putin continuă escaladarea acestui război într-un mod care este total inacceptabil şi trebuie să continuăm să-i oprim acţiunile cât mai puternic posibil”, a afirmat ambasadorul american la ONU, Linda Thomas Greenfield, vorbind cu CBS, după ce Vladimir Putin a ordonat punerea în alertă a forţelor de descurajare ruse.

„Vladimir Putin nu a reuşit să atingă niciun obiectiv strategic în 3 zile şi jumătate de război. El dorea o operaţiune-fulger, dar toate forţele ucrainene au rezistat şi continuă să reziste. Niciun oraş mare nu este în mâinile ruşilor”, a spus ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Până acum cel puţin 300.000 de ucraineni au intrat pe teritoriile UE”, a anunţat de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, la sosirea acesteia la Consiliul Afaceri Interne Extraordinare privind Ucraina. „Sunt mândră de modul în care cetăţenii de la graniţele europene manifestă solidaritate concretă cu ucrainenii care fug de acest război teribil”, a adăugat ea. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici