Prima rezoluţie globală privind inteligenţa artificială, adoptată de ONU

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat joi în unanimitate prima rezoluţie globală privind inteligenţa artificială. Aceasta vizează protejarea datelor personale şi a drepturilor omului, au declarat oficiali americani, citaţi de Reuters.

189 afișări
Imaginea articolului Prima rezoluţie globală privind inteligenţa artificială, adoptată de ONU

Prima rezoluţie globală privind inteligenţa artificială, adoptată de ONU

Rezoluţia nu are caracter obligatoriu şi propusă de Statele Unite şi co-sponsorizată de China şi alte 121 de naţiuni. Aceasta pledează, de asemenea, pentru consolidarea politicilor de confidenţialitate, au declarat oficialii, înainte de adoptarea rezoluţiei.

„Navigăm în ape agitate din cauza tehnologiei care se schimbă rapid, ceea ce înseamnă că este mai important ca niciodată să ne ghidăm după lumina valorilor noastre", a declarat unul dintre înalţii oficiali ai administraţiei, descriind rezoluţia ca fiind „primul document cu adevărat global” privind IA.

Rezoluţia este cea mai recentă dintr-o serie de iniţiative ale guvernelor din întreaga lume pentru a modela dezvoltarea IA, pe fondul temerilor că aceasta ar putea fi folosită pentru a perturba procesele democratice, pentru a amplifica frauda sau pentru a duce la pierderi dramatice de locuri de muncă.

„Proiectarea, dezvoltarea, implementarea şi utilizarea necorespunzătoare sau rău intenţionată a sistemelor de inteligenţă artificială ... prezintă riscuri care ar putea ... submina protecţia, promovarea şi exercitarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale", se arată în rezoluţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici