Prima temperatură negativă din această toamnă, în Harghita

Mercurul din termometre a coborât, duminică, sub 0 grade Celsius, în judeţul Harghita, pentru prima oară în această toamnă la Staţia Meteo din Miercurea Ciuc înregistrându-se, în jurul orei 7.30, o minimă de minus 0,6 grade Celsius.

124 afișări
Imaginea articolului Prima temperatură negativă din această toamnă, în Harghita

Miercurea Ciuc (Imagine: Tibor Russu/Mediafax Foto)

Potrivit meteorologilor, noaptea de sâmbătă spre duminică a fost cea mai rece din acest sezon, dimineaţa instalându-se bruma la sol în majoritatea localităţilor judeţului.

La fel de frig a fost şi la Topliţa şi Joseni, unde s-au înregistrat minime de 0 grade Celsius.

La Staţia Meteo de pe vârful Bucin au fost consemnate, la aceeaşi oră, 3,1 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură fiind la Odorheiu Secuiesc, unde minma a fost de 4,7 grade Celsius.
Meteorologii spun, însă, că astfel de valori erau aşteptate încă de la începutul lunii septembrie.

Minima absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius în anul 1977, iar maxima absolută, de plus 33,8 grade, a fost consemnată în 1952.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici