Primăria Capitalei a achiziţionat două TOMOGRAFE pentru arbori. Cât costă dispozitivele şi la ce sunt necesare

Primăria Capitalei a achiziţionat două tomografe care evaluează rezistenţa arborilor, prin intermediul cărora vor fi evaluaţi şi conservaţi copacii bătrâni din Bucureşti aspect ce, potrivit intituţiei, reduce riscul de prăbuşire la care ar fi expuşi trecătorii. Valoarea totală este 131.987 de lei.

2448 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a achiziţionat două TOMOGRAFE pentru arbori. Cât costă dispozitivele şi la ce sunt necesare

Primăria Capitalei a achiziţionat două TOMOGRAFE pentru arbori. Cât costă dispozitivele şi la ce sunt necesare

„Primăria Municipiului Bucureşti,(....) a achiziţionat 2 aparate de tomografiere a arborilor, folosite pentru a evalua starea de sănătate a arborilor maturi din Bucureşti şi în special a exemplarelor valoroase, în scopul conservării şi păstrării lor. Cele două aparate vor contribui la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor: aparatele permit identificarea arborilor bolnavi sau îmbătrâniţi şi a ramurilor cu potenţial risc de desprindere. Tratarea acestora în mod corespunzător, după stabilirea diagnosticului, reduce riscul de prăbuşire a copacilor, la care ar fi expuşi trecătorii”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Aparatele Tomograful Sonic PICUŞ 3 şi Tomograful electric TreeTonic 3 sunt echipamente cu tehnologie imagistică pentru inspecţia arborilor, prin care se va stabili şi aplica tipul de intervenţie adecvată: au capacitate de stocare de peste 100 de tomografe, sunt dotate cu bluetooth, iar tomografia arborelui poate fi vizualizată în timp real prin intermediul unui laptop. Valoarea totală a celor două tomografe este de 131.987 lei fără TVA.

„Fiind dotate cu sistem GPS, aparatele stochează, de asemenea, locaţia exactă a arborelui tomografiat. Aparatele măsoară rapiditatea de propagare a undelor sonore în ţesutul lemnos şi identifica ţesuturile afectate într-un mod non-invaziv. Majoritatea bolilor şi a rănilor arborilor duc la apariţia de fracturi, cavităţi sau putregai care modifică elasticitatea şi densitatea ţesutului lemnos. Rapiditatea de propagare a undelor sonore este direct influenţată
de aceste modificări din ţesut investigate de cele două aparate. Acestea realizează analiză pe verticală a extinderii ţesutului afectat şi etectează stadii incipiente de putregai. Astfel, se poate face o previziune a rezistenţei arborelui”, mai spune sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici