Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru serviciile financiare necesare stingerii datoriei de 500 milioane euro

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a atribuit asocierii Raiffeisen Bank, Nomura International şi BT Securities SA un contract de servicii financiare necesar stingerii datoriei de 500 de milioane de euro, pe care municipalitatea a contractat-o în 2005.

191 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru serviciile financiare necesare stingerii datoriei de 500 milioane euro

Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru serviciile financiare necesare stingerii datoriei de 500 milioane euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contractul de servicii financiare de intermediere pentru emiterea şi vânzarea de obligaţiuni destinate refinanţări emisiunii de euro a fost atribuit după ce municipalitatea a iniţiat, în 12 noiembrie 2014, procedura de achiziţie.

La licitaţie a mai participat asocierea Banca Comercială Română şi BRD Group Societe Generale.

Datoria de 500 de milioane de euro, reprezentând eurobonduri, a fost contractată de fosta administraţie a Bucureştiului în 2005, pentru finalizarea unor investiţii oprite momentan din lipsa banilor, precum şi iniţierea unora noi. Datoria trebuie rambursată în 2015.

În august 2012, Consilul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat un împrumut de 800 de milioane de euro pentru Primăria Capitalei, destinat restructurării datoriei de 500 de milioane de euro şi contractării de noi credite.

În noiembrie 2011, primarul general Sorin Oprescu, aflat într-o vizită în SUA, a discutat cu Seth Waugh, Chief Executive Officer al Deutsche Bank Americas, în legătură cu acordarea acestui credit de 800 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici