Primăria Capitalei: Falimentul RADET este iminent. Vrem să înfiinţăm o altă societate, Termoenergetica Bucureşti/ Consilier: Soluţia aparţine PSD, nu PNL

CGMB va dezbate, marţi, un proiect care prevede înfiinţarea societăţii „Termoenergetica Bucureşti S.A” „în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică şi având în vedere falimentul RADET”, spun reprezentanţii PMB. Potrivit lui Cristian Buşoi, noua societate va fi „RADET 2”.

1292 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: Falimentul RADET este iminent. Vrem să înfiinţăm o altă societate, Termoenergetica Bucureşti/ Consilier: Soluţia aparţine PSD, nu PNL

Primăria Capitalei: Falimentul RADET este iminent. Vrem să înfiinţăm o altă societate, Termoenergetica Bucureşti

Potrivit proiectului, scopul înfiinţării unie noi companii este „raportat la necesitatea de a conserva continuarea şi funcţionarea serviciilor publice cu caracter economic, gestionate de întreprinderile publice înfiinţate, precum şi raportat la obligaţia Municipalităţii de a furniza servicii publice cu caracter economic, absolut necesare, esenţiale pentru asigurarea unui standard minim şi rezonabil de viaţă al locuitorilor din Municipiul Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre.

Practic, potrivit proiectului, se va supune spre aprobare divizarea prin transferul simultat al patrimoniului Companiei Municipale Energetica, către alte două societăţi, printre care şi Termoenergetica. În nota de fundamentare se arată că astfel se ţine cont şi de decizia definitivă a Curţii e Apel Bucureşti, prin care au fost anulate hotărârile CGMB de înfiinţare a celor 22 de Companii Municipale.

„Scopul constituirii Societăţii Termoenergetica este prestarea şi furnizarea serviciului public de alimentare cu energie termică (...) producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice”, se arată în proiect.

În expunerea de motive se menţionează faptul că falimentul RADET este iminent.

„Municipiul Bucureşti propune aprobarea înfiinţării Companiei Municpale Termoenergetica Bucureşti, societate care să îndeplinească condiţiile unui Oparator Regional, dar şi condiţiile de atribuire directă a contractului de delegare a activităţii de producere, distribuţie, transport şi furnizare a energiei termice, în aceste condiţii, având în vedere iminenţa intrării în procedura falimentului a RADET”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Preşedintele PNL, Cristian Buşoi, a declarat, joi, că această iniţiativă ar aparţine PNL.

„După aproape trei ani de timp pierdut şi bani irosiţi, primarul Firea a ajuns la soluţia PNL: înfiinţarea unei noi companii, care să gestioneze sistemul de termoficare din Bucureşti. Trebuie subliniat însă un lucru. S-a ajuns aici şi pentru că PNL a avut atitudinea firească şi corectă. După ce Compania Municipală Energetica a fost declarată ilegală de către Curtea de Apel, PNL a respins propunerea administraţiei PSD-Firea de a încălca hotărârea Instanţei şi a de a vota, din nou, pentru Compania Municipală Energetica”, a declarat, joi, preşedintele PNL, Cristian Buşoi.

Potrivit acestuia, noua companie, Termoenergetica va fi un „RADET 2”, care va putea să atragă fonduri europene. „Această companie nouă, un RADET2 (Termoenergetica, după cum a susţinut PNL), poate atrage fonduri europene pentru investiţia în modernizarea reţelei şi este singura soluţie viabilă pentru buna funcţionare a sistemului de termoficare din Capitală”, mai susţine Buşoi.

Consilier general PSD, despre compania care să preia atribuţiile RADET: Soluţia aparţine PSD, nu PNL

Orlando Culea, consilier general PSD, l-a contrazis, joi, pe preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, în privinţa înfiinţării unoi noi companii care să preia atribuţiile RADET, în urma falimentului, spunând că soluţia aparţine PSD şi că formaţiunea sa a cerut consens politic în această privinţă.

„Ceea ce a spus liderul PNL Buşoi, potrivit căruia soluţia pentru înfiinţarea celor două companii ar aparţine PNL, nu, această soluţie aparţine PSD. Am avut chiar eu ideea, împreună cu un grup de consilieri, şi, la momentul respectiv, ideea nu a fost împărtăşită şi de primarul general, însă, acum, s-a ajuns la concluzia că este cea mai bună. Ideea aceasta era cunoscută de primarul general şi venea de la un grup de consilieri PSD. Se vor înfiinţa două companii care vor prelua toate atribuţiile RADET-ului. Dacă sunt atât de specialişti cei de la PNL, să zică şi cum vor stopa pierderile de pe reţea la momentul acesta, ca să nu mai existe pierderi pe reţelele de distribuţie. Această soluţie era cunoscută de reprezentanţii partidului nostru şi noi am venit cu ea. E adevărat, acum am îmbrăţişat-o împreună cu ei şi noi chiar am solicitat să existe un consens politic vizavi de acest lucru, că aşa era normal”, a declarat consilierul general PSD, Orlando Culea, joi, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici