Primăria Municipiului Bucureşti vrea să preia un teren al Societăţii de Televiziune pentru construirea Spitalului Metropolitan

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) vrea să preia un teren ce aparţine Societăţii Române de Televiziune (SRTv), aflat pe Şoseaua Pipera, pentru a construi Spitalul Metropolitan, care ar urma să aibă secţii de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă sau mari arşi.

263 afișări
Imaginea articolului Primăria Municipiului Bucureşti vrea să preia un teren al Societăţii de Televiziune pentru construirea Spitalului Metropolitan

PMB vrea să preia un teren al Societăţii de Televiziune pentru construirea Spitalului Metropolitan

Informaţia apare într-un proiect de hotărâre a Municipalităţii ce va fi discutat în următoarea şedinţă a Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB), în 19 iulie.

Astfel, prin această decizie se doreşte ca Guvernul să aprobe trecerea terenului, amplasat în Şoseaua Pipera numerele 63-65, din domeniul public al statului şi administrarea Televiziunii Române în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB.

„Municipiul Bucureşti are ca obiectiv de investiţie execuţia unui Spital Metropolitan, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi. Realizarea acestui spital metropolitan va avea avantajul că va fi construit de la zero şi toate secţiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale, astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziţionată va fi la standarde ridicate de ultimă generaţie”, conform documentelor Primăriei.

În luna martie, primarul general, Gabriela Firea, anunţa că municipalitatea va investi 300 de milioane de euro în Spitalul Metropolitan.

„Am prevăzut sumele necesare pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi, investiţie care se va situa în jurul valorii de 300 milioane de euro. Avantajul unui spital construit de la zero este că toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea strictă a normelor legale, ceea ce atrage după sine o calitate ridicată a actului medical. Vreau să vă spun că avem secţii în spitalele actuale ale municipalităţii care sunt foarte aglomerate şi este nevoie de construirea unui spital metropolitan ultramodern îndeosebi pentru următoarele specialităţi şi secţii: oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arşi”, declara Firea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici