Primăria sectorului 4 vrea să lărgească străzile principale la patru benzi: "Toate aceste lucrări trebuie să fie gata, cel mai târziu, până la jumătatea lunii noiembrie"

Primăria sectorului 4 din Capitală a anunţat că, în următoarele şase luni, va lărgi străzile şi bulevardele principale la patru benzi. Pe lângă aceste lucrări, primăria precizează că Ministerul Transporturilor va construi o pasarelă la intersecţia dintre Şoseaua Berceni şi Şoseaua de Centură.

5929 afișări
Imaginea articolului Primăria sectorului 4 vrea să lărgească străzile principale la patru benzi: "Toate aceste lucrări trebuie să fie gata, cel mai târziu, până la jumătatea lunii noiembrie"

"Sufocată zilnic, la orele de vârf, de mii de maşini care circulă către şi dinspre judeţul Ilfov, Şoseaua Berceni va avea, cel târziu, până la jumătatea lunii noiembrie a acestui an, câte patru benzi de circulaţie, pe toată lungimea ei de cinci kilometri. Lucrările au început de anul trecut dar sunt dintre cele mai complexe. Şi asta întrucât, până la lărgirea efectivă a părţii carosabile, acestea presupun, în primul rând, relocarea reţelelor de utilităţi (apă-canal), care, împreună cu reţeaua de iluminat public vor fi extinse până la Şoseaua de Centură", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de primăria sectorului 4.

De asemenea, primăria precizează că, în momentul de faţă, lucrările de lărgire au început şi pe Şoseaua Turnu Măgurele, care va avea încă o bandă pe fiecare sens de mers, pe tronsonul cuprins între Apărătorii Patriei şi intersecţia cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu.

"Strada Caporal Luică este reconfigurată. Aflată într-o zonă de tranzit, intens circulată între sectoarele 4 şi 5, strada va fi supralărgită la două benzi de circulaţie pe sens, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Constantin Brâncoveanu şi Şoseaua Giurgiului, astfel încât şoferii să scape de cozile ce se formează la una dintre cele mai aglomerate ieşiri din Capitală, cea spre Giurgiu. Mai mult, pe toate cele trei artere, concomitent cu lucrările de lărgire, se amenajează şi parcări în spic, acolo unde traficul permite acest lucru, se modifică trotuarele, pentru ca pietonii să poată circula în cele mai sigure condiţii, dar se reamenajează şi spaţiile verzi", se mai arată în comunicatul instituţiei.

Potrivit sursei citate, lucrările de lărgire vor fi completate prin construcţia de către Ministerul Transporturilor a unei pasarele situată la intersecţia Şoselei Berceni cu Şoseaua de Centură.

Totodată, primăria are în plan şi construcţia de noi locuri de parcări pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, menţionând că pe bulevardul Tineretului au fost finalizate parcările în spic, iar cele de pe bulevardul Alexandru Obregia sunt terminate în proporţie de 85%.

“Toate aceste lucrări trebuie să fie gata, cel mai târziu, până la jumătatea lunii noiembrie a acestui an, pentru a nu se pierde finanţarea acestor proiecte extrem de importante”, a declarat, printr-un comunicat de presă, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici