Primăria Sibiu primeşte 9 autobuze electrice. Cât a plătit instituţia producătorului polonez Solaris

Compania poloneză Solaris Bus & Coach, unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice pentru transport public, va livra operatorului de transport public Tursib din Sibiu 9 autobuze electrice, valoarea achiziţiei fiind de 27,9 mil. lei (5,6 mil. euro).

232 afișări
Imaginea articolului Primăria Sibiu primeşte 9 autobuze electrice. Cât a plătit instituţia producătorului polonez Solaris

Primăria Sibiu primeşte 9 autobuze electrice. Cât a plătit instituţia producătorului polonez Solaris

Cele 9 autobuze electrice au fost achiziţionate pentru Sibiu de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Flota Tursib numără în prezent 110 autobuze noi. Încă 9 autobuze, electrice, vor completa modernizarea transportului public pe care ne-am concentrat în ultimii 4 ani. Vom continua pe această direcţie pentru că reamintesc că avem depus un proiect în parteneriat cu 9 localităţi din jurul municipiului Sibiului pentru a cumpăra 36 de autobuze electrice care să deservească transportul în zona periurbană”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Autobuzele vor fi livrate etapizat, în perioada iulie-septembrie, primul sosind în Sibiu la finalul săptămânii trecute. Împreună cu autobuzele sunt livrate şi 3 staţii de încărcare rapidă şi 9 staţii de încărcare lentă care vor fi instalate în autobaza Tursib pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. În cei 25 de ani de existenţă, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene. Compania a intrat în România în 2006. Printre competitorii Solaris în România se numără MAN, Mercedes, Iveco, Volvo, BYD, cărora li se adaugă, în piaţa locală, firmele din Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
autobuze,
primărie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici