Primarul Braşovului, Allen Coliban, vrea să afle ce cred locuitorii despre interzicerea motoarelor Diesel în oraş

  • Întrebarea a fost pusă pe Facebook, la finalul unui mesaj în care Coliban a vorbit despre principalele măsuri pe care oraşul le poate lua împotriva poluării.
1822 afișări
Imaginea articolului Primarul Braşovului, Allen Coliban, vrea să afle ce cred locuitorii despre interzicerea motoarelor Diesel în oraş

Primarul din Braşov FOTO Allen Coliban/Facebook

Potrivit primarului Allen Coliban, Braşovul este pe locul I în topul oraşelor care iau măsuri împotriva poluării, dar mai este drum lung până când aerul va fi de bună calitate. Specialiştii au stabilit că factorul decisiv în determinarea calităţii aerului este legat de modalitatea în care se realizează transportul în interiorul oraşului. Concret, cu cât sunt mai multe maşini Diesel şi vechi, cu atât creşte riscul îmbolnăvirii cu cancer.

Primarul Coliban a prezentat pe Facebook recomandările pe care le oferă specialiştii oraşelor mari din România.

„Iată câteva recomandări pentru noi, administraţiile locale, de la Observatorul Român de Sănătate: Încurajarea utilizării modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice. Stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare.Scutiri de taxe pentru maşinile care poluează puţin. Modernizarea transportului public în comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi şi achiziţionarea celora care nu poluează. Interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul oraşului (existente în Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris)”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

Unele dintre măsuri sunt deja luate la Braşov, altele sunt în pregătire precum transportul în comun electric 100%, pistele de biciclete, mai multe spaţii verzi şi campaniile de informare.

La finalul mesajului său primarul Braşovului îi întreabă pe locuitori ce opinie au despre interdicţiile propuse în recomandări. În prezent, măsura privind interzicerea maşinilor cu motor Diesel nu este implementată în niciun oraş din România.

 

Braşovul este pe locul I în topul oraşelor care iau măsuri împotriva poluării, dar mai avem drum lung până când să putem...

Publicată de Allen Coliban pe Marţi, 23 martie 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici