Primarul Capitalei, Gabriela Firea: De la 1 iulie vor fi montate 20 de corturi de prim-ajutor în Capitală

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că începând cu data de 1 iulie, în zonele aglomerate din Capitală, vor fi montate 20 de corturi de prim-ajutor, decizia fiind luată în urma unei întâlniri cu directorii din cadrul instituţiei.

257 afișări
Imaginea articolului Primarul Capitalei, Gabriela Firea: De la 1 iulie vor fi montate 20 de corturi de prim-ajutor în Capitală

Gabriela Firea : De la 1 iulie vor fi montate 20 de corturi de prim-ajutor în Capitală

"Primul subiect pe care l-am abordat s-a referit la montarea coturilor de prim-ajutor în 20 de puncte din Capitală care sunt considerate cele mai aglomerate. Aceste corturi vor fi amplasate începând de vinerea viitoare, 01 iulie, şi vor avea program între orele 11.00 şi 19.00. Vor avea medici, asistenţi, apă, aer condiţionat, tensiometre, aparate pentru glicemie şi medicamente de prim ajutor" a declarat Gabriela Firea.

În cadrul întâlnirii s-a discutat şi problema tânţarilor, precizând că în momentul de faţă nu există un contractor care să acţioneze pe acest palier, întrucât procedura de licitaţie a fost reluată.

"Există acum o procedură de licitaţie destul de complicată. Vechiul contract a expirat în decembrie şi nu cunosc de ce nu s-a început procedura de licitaţie mai devreme pentru ca acum când sunt foarte mulţi ţânţari în parcuri şi în Capitală să se acţioneze cu o soluţie, nu acum să se organizeze licitaţie. Având în vedere că aceasta a fost contestată şi s-a refăcut caietul de sarcini iar procedura se va relua pe 17 iulie, am dispus ca începând de săptămâna următoare, printr-o colaborare cu primarii de sectoare şi cu ajutorul Guvernului, prin Prefectura Bucureştiului, să acţionăm în caz de urgenţă pentru a lua cea mai bună soluţie (...) să putem face faţă acestui fenomen fără să mai aşteptăm o procedură care este atât de anevoioasă", a mai spus primarul Capitalei.

Edilul a anunţat verificări la ştrandurile, piscinele şi locurile de joacă din Capitală, dar şi începerea toaletării arborilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici